Hilary Duff zaplnila Instagram fotkami své několikatýdenní dcerky

Řada celebrit si uvědomuje, že co se jednou objeví na internetu, už nikdy nezmizí. Novináři i fanoušci si často zálohují zveřejněné fotky i komentáře krátce po publikaci, aby byly k dispozici i v případě, že se je jejich autor rozhodne smazat. I proto se známí lidé obvykle snaží držet své děti stranou od novinářů a médií, alespoň do doby, než jejich děti dorostou do věku, kdy si o své publicitě mohou rozhodovat samy.

hilary duff

Zpestřit černobílý svět nebo získat nové followery?

Známá zpěvačka Hilary Duff ovšem mezi tento typ celebrit nepatří. První snímky své dcery Mae zveřejnila na Instagramu jen týden po porodu. A od té doby sdílí jednu fotku za druhou. Třiatřicetiletá zpěvačka svou aktivitu zdůvodňuje tím, že internet je plný černobílých zpráv a americká společnost je v důsledku koronavirové pandemie a událostí kolem prezidentských voleb polarizována. A tak se Hilary Duff rozhodla sdílet krásné snímky novorozené holčičky.

Podle kritiků tohoto počínání se však jen zpěvačka snaží získat nové followery, tedy fanoušky a sledující na sociálních sítích. Snímky roztomilých malých dětí totiž na Instagramu i Facebooku fungují jako magnet na fanoušky. Bodují zejména u žen, které sociální sítě většinou využívají aktivněji než muži.

Kojení na Instagramu

Mezi fotkami, které Hilary Duff na Instagramu sdílela, jsou i snímky, na nichž malou Mae kojí. „Kojící“ fotky přitom ve Spojených státech budí řadu emocí. Zatímco v západní Evropě je dnes kojení na veřejnosti poměrně běžné, Američané jsou v tomto ohledu o poznání puritánštější.

Veřejně přístupné profily na sociálních sítích jsou v tomto ohledu pokládány za součást veřejného prostoru. Instagram, podobně jako Facebook a další sociální sítě, brání publikaci fotografií s odhalenými bradavkami či intimními partiemi. Bradavky ovšem na fotkách s kojením nebývají vidět, a tak jsou zatím snímky správci těchto sítí tolerované.

FOTO: usmagazine.com

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Ex-modelka Katie Price: bankrot je to nejlepší, co mě kdy potkalo

Seriálová hvězda Jason Segel se rozchází s přítelkyní