Herní pořad Re-Play přišel o komentátory. Mikoláš Tuček i Alžběta Trojanová budou uvádět nový pořad na Seznamu! Co se stalo?

Moderátoři Mikoláš Tuček a Alžběta Trojanová končí v herním pořadu Re-Play. Ten se vysílal celých osm let na Prima Cool. Co bude dvojice uvádět teď a jak se Re-Play změní po jejich odchodu?

Moderátoři Mikoláš Tuček a Alžběta Trojanová končí v herním pořadu Re-Play

Na naší televizní scéně je Re-Play vlastně jediný úspěšný pořad, který se zabývá tématikou videoher. Celých osm let se držel na programu Prima Cool, a přinášel novinky ze světa her a recenze na ty, co právě vycházejí. Aktuálně bude pořad pokračovat dál, ale už bez hlavní moderátorské dvojice. Mikoláš Tuček a Alžběta Trojanová v pořadu končí. Jejich fanoušci je ale budou moci vídat dál v novém projektu, který dostal jméno New Game+. Vysílat ho bude Televize Seznam.

Jedna kapitola končí, další začíná

Změnu okomentoval na svém facebooku Mikoláš Tuček, který podotkl, že to může být v jeho věku poslední velký herní projekt, na kterém bude spolupracovat, ale že právě proto udělá vše pro to, aby to byla pecka. A nejen on, ale celý tým, protože pod Seznam přechází všichni lidé, kteří vedli pořad na Prima Cool, takže kromě Tukana a Bětky i Melichar Oravec nebo Radek Starý, známí jako Sterakdary a Flygunn. Mikoláš Tuček dále napsal, že nemůže prozradit nic víc než název nového pořadu, a že se rád vrhá na nové výzvy.

Odchod za lepší nabídkou?

K situaci se vyjádřili i zástupci pořadu Re-Play, kteří zveřejnili tvrzení, že se oba moderátoři rozhodli vzít lepší nabídku a nenechali jim možnost jakkoli reagovat. Kdoví, co stálo v pozadí za rozhodnutím Tučka a Trojanové odejít, protože se Re-Play dlouhodobě potýkal s přesouváním vysílacího času sem a tam pořád dokola, a navíc se objevily i zákulisní drby, že televize dlouho plánovala moderátory obměnit.

Re-Play v novém

Od února se Re-Play změní, a upoutávka je k dispozici už teď. Povede ho současný šéfredaktor časopisu Score, Jan Modrák. Moderovat bude čtveřice youtuberů a streamerů Oldřich Štěrba, Dominik Vysloužil, Martin Rota a Gabriela Wróbel. Celý pořad nese označení Re-Play 2.0 a měl by mít nový koncept.

Tvůrci pořadu naznačili, že by chtěli, aby pořad vedli lidé, kteří zkrátka skutečně hrají hry, právě teď a v tuto chvíli. Tím se nechceme dotknout Tukana ani Bětky. Mikoláš má své nahráno, celé roky působil v magazínu Score, kde psal výborné recenze ostošest, a celý časopis vedl jako šéfredaktor dlouhých 12 let. Autorsky se podílel na herním pořadu GamePage, a kromě Re-Playe ještě moderoval pořad Applikace. Alžběta zase musela zpočátku čelit nepříjemným narážkám na její osobu, než komunita hráčů postupně připustila, že by mohla mladá žena skutečně mít zkušenosti s hrami takové, aby o nich moderovala v televizi. Naopak je jasné, že spousta z nich Re-Play sledovala i kvůli ní. Čas ale běží, a herní svět se mění. A je proto potřeba postavit do čela pořadu novou krev a lidi, kteří jsou aktuálně v centru dění. Jestli je to skutečně nově vybraná čtveřice se teprve ukáže.

https://www.youtube.com/watch?v=lsSC5Vu2Nw4

Uvidíme už v únoru

O New Game+ zatím žádné podrobnosti známy nejsou, ale tvůrci pořadu slibují co nevidět nějaké bližší informace. V tuhle chvíli se ladí všechno, včetně celkové délky pořadu. Bude zajímavé sledovat, jak si nové projekty povedou. Re-Play byl takřka jediným herním pořadem v televizním vysílání, a svojí základnu diváků si vysloužil. Hlavními tahouny ale byla právě dvojice Tuček a Trojanová, i když se množí názory, že poslední dobou kvalita pořadu upadala. Na druhou stranu, současní populární streameři by mohli přitáhnout pro Re-Play nové publikum, tak se nechme překvapit. Určitě přijde čas na to oba projekty porovnat a zhodnotit.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jack Black si založil herní kanál na YouTube. Během 2 týdnů získal 3 milióny odběratelů! Čím nalákal fanoušky a co zamýšlí?

CES 2019 skončil. Jaké novinky ze světa elektroniky jsou letos k vidění? Rolovací televize, ohebný mobil nebo chytrá toaleta!