Herecké obsazení doplňuje Han Solo Movie i Avengers. Strážci vesmíru, XXX 2 a Logan pro vás mají nové ukázky

Osmá epizoda Star Wars konečně odhaluje svůj podtitul! Reboot Strážců vesmíru zase ve svém novém traileru představuje modernizované dinozordy. Novinky přináší i Han Solo Movie a Avengers: Infinity War. Těšit se můžeme na nová, a příjemně překvapivá jména v jejich hereckém obsazení. Na závěr máme druhý a opět brutální trailer Logana.

Podtitul osmé epizody Star Wars zní poněkud výhružně… nebo ne?

Od předloňského uvedení nové trilogie prvním dílem vkusně pojmenovaným Síla se probouzí jsme udělali docela skok. Najednou tu totiž máme Posledního Jediho. Studio Lucasfilm druhý díl oficiálně pojmenovalo The Last Jedi, a v mnohých divácích to samozřejmě probudilo obavy. Znamená to, že Luke Skywalker (Mark Hamill) zemře, a otěže za něj převezme jeho nová padawanka Rey (Daisy Ridley), jak tomu bylo v Návratu Jediho? Podobnost názvů je také určitě tématem k diskuzím, nám se ale podtitul osmé epizody rozhodně líbí. Klidně to také může znamenat jen to, že Rey jde do učení k poslednímu rytíři Jedi Lukeovi. Co si pro nás studia Lucasfilm a Disney spolu režisérem Rianem Johnsonem připravila, to se každopádně dozvíme zase až ke konci roku, a to přesně 14. prosince.

Strážci vesmíru i s dinozordy a famózní Ritou Repulsou

Produkční filmová společnost Lionsgate dává s prvním měsícem nového roku fanouškům kultovní série Strážců vesmíru skutečně zabrat. V novém traileru odhalila konečné provedení oblíbených dinozordů, a tak je na každém divákovi, jak se s moderním pojetím popasuje. Nám se ale morfování strážců líbí. Nakonec, jak jinak než s pořádnou porcí efektů převést kdysi lidskou rozpohybované hračky na současná plátna? Jenom doufejme, že ukázka nevyždímala veškerou akci z filmu, jak tomu bylo například u remakeu Fantastické čtyřky. Režisér Dean Israelite rozhodně stojí na mezníku své kariéry a totéž můžeme říct o mladých hercích v rolích strážců. Jako červený strážce Jason se představí Dacre Montgomery, RJ Cyler bude hrát modrého strážce Billyho, Naomi Scott oblékne jako Kimberly růžovou, Becky G jako Trini žlutou a na Ludiho Lina zbývá Zack v obleku černého strážce. Úlohu mentora strážců Zordona převezme zkušenější Bryan Cranston a Ritu Repulsu si střihne Elizabeth Banks. Tak snad jim to 6. dubna v kinech vyjde!  

Partu Ehrenreicha, Glovera a Clarke v Han Solo Movie rozšiřuje Woody Harrelson

Se Star Wars jsme rozhodně ještě neskončili. Stejně tak se spin-off filmy ústřední hvězdné ságy neskončila ani studia Lucasfilmu a Walta Disneyho, a tak kromě nového názvu osmé epizody uveřejňuje i další novinky. O sólo snímku Hana Sola už nějakou dobu víme. Víme dokonce, že postavu Sola bude hrát herec Alden Ehrenreich a Landa Calrissiana zase Donald Glover, ke kterým se přidala herečka Emilia Clarke se zatím neuvedenou rolí. Se známými jmény však připravovaný film určitě nekončí. V posledních dnech se na seznam obsazených herců přidal také Woody Harrelson, kterého můžeme znát ze série Hunger Games, pokračování Podfukářů nebo komediálního hororu Zombieland. Jeho role ve filmu je zatím také nejasná, režiséři Phil Lord a Christopher Miller jsou však spokojení. Sami za sebou mají takové srandy jako 21 Jump Street a Lego příběh, takže oceňují hercův bavící potenciál. Příběh by měl být zasazený mezi Rogue One a Novou nadějí, premiéry se dočkáme 24. května příštího roku.

Už tak dost velkou partu v Avengers: Infinity War doplní asi i Peter Dinklage. Bude z něj padouch?

Sice se stále jedná o „klepy“, ale většina z těchto zvěstí se nakonec snad u každého z filmů od Marvelu potvrdila. A tak bychom už snad i mohli věřit tomu, že Peter Dinklage známý především ze seriálu Hra o trůny sehraje svoji roli při gigantickém boji, který se odehraje ve velkolepém filmu Avengers: Infinity War. Proč velkolepém? Protože se v něm sejde téměř celá parta z Občanské války (Black Panther a Spider-Man stále nejsou potvrzení, a o Winter Soldierovi zatím nepadla zmínka), kterou doplní parta ze Strážců galaxie, Doctor Strange a vrátí se i Hulk s Thorem. Jakou roli v tom všem bude mít Peter Dinklage? Zatím se mluví o postavě jménem Pip the Troll, kterou by mohl hrát. V komiksech jde o parťáka Thanose, Pip totiž vlastní jeden z kamenů nekonečna, konkrétně kámen vesmíru. Jinak se umí teleportovat a s výborným hereckým výkonem Petera Dinklage by před sebou Avengers mohli mít skutečně záludné sousto. Snad se nám tak tyto zvěsti brzo potvrdí, samotní Avengers jsou ještě v dálce. Do kin dorazí 3. května příští rok.

Logan vystrkuje drápy v druhém traileru. A nejenom on! Mutant X-23 se vybarvuje do ruda

V závěru máme další kousek z fiktivního vesmíru superhrdinů Marvelu. Herec Hugh Jackman se naposledy vrací do stále oblíbeného kožichu Wolverina, a zatím to vypadá, že po japonském propadu chtějí spolu s režisérem James Mangoldem a celým studiem udělat za populární postavou nezapomenutelnou tečku. S druhým trailerem roste napětí a dramatické chvíle gradují. Je vidět, že Charles Xavier, kterému jeho původní tvář vrátil Patrick Steward, je na tom se svým Alzheimerem opravdu špatně a celá komunita mutantů jde do kytek. Včetně Wolverina, tomu už totiž regenerační faktor neslouží jako kdysi. Jeho úlohu bude muset nejspíš převzít Laura Kinney a. k. a. mutant X-23, kterou si zahraje mladá dětská herečka Dafne Keen. I ona má své drápky, a i když se proti ní budou nepřátelé zprvu ostýchat vztáhnout pěst a namířit pistoli, na ní kulky šrámy nenechají, ani jizvy. Logan už číhá za rohem a již 2. března bude i v našich kinech.

Navnadily vás filmové novinky tak jako nás? Na co se těšíte nejvíc?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

10 NEJ filmových aut všech dob

Výběr nejpovedenějších filmů roku 2016. Od každého žánru trochu!