HBO představuje nový seriál Westworld. Bude to kovbojka a sci-fi v jednom

Šestá série Hry o Trůny došla ke svému velkému finále, a její fanoušci tak před sebou opět mají opravdu dlouhou dobu vyčkávání na další. Televizní stanice HBO se naštěstí rozhodla vyplnit tuto mezeru seriálem, který by mohl obzvlášť sednout divákům sci-fi, westernu nebo kombinací obojího.

Už jenom kolem samotného natáčení nového seriálu HBO bylo poměrně dost obtíží a zvratů. Westworldu jsme se měli koneckonců dočkat už minulý rok. Premiéra ale byla stažena proto, aby si jeho tvůrci mohli udělat náskok a doběhnout tak režii a scénář posledních pár dílů první série. Očekávání ani tak nepolevila, ba naopak ještě nabrala co do intenzity po vypuštění první krátké ukázky, ve které diváci dostali výtečného Anthony Hopkinse v roli vědce stojícího za projektem Westworldu.

Temná odysea o podstatě násilí a smrti

Pokud je někomu neznámá předloha stejnojmenného filmu z roku 1973, v podstatě se bude jednat o seriál zasazený do budoucnosti, ve které společníci doktor Ford (Anthony Hopkins) a Bernard Lowe (Jeffrey Wright) založí futuristický westernový park sloužící k uspokojení potřeb lidí znuděných běžným životem. V tomto parku tvoří stálé obyvatelstvo robotická umělá inteligence, a jak už to ve sci-fi filmech bývá, ta se vzbouří. Zhýčkaní návštěvníci tak najednou čelí krutosti vzpurných robotů a jejich stvořitelé sami nevědí, co se ve skutečnosti děje.

Seriál bude režírovat Nolan… ten druhý Nolan

Za seriálem stojí Jonathan Nolan, jehož příjmení je určitě mnohým povědomé, jelikož se skutečně jedná o bratra známého režiséra Christophera Nolana. Právě Jonathan stál za scénářem jeho úspěšných filmů jako Temný rytíř, Temný rytíř povstal nebo Interstellar. Nyní ale přebírá režisérské řemeslo konečně do svých rukou, a protože současně píše i scénář, mohl by Westworld skutečně stát za to. Podle jeho slov je pro něj velikou inspirací právě seriál Hra o trůny, úspěch a vytrvalost jeho tvůrců, ve které by chtěl v mezeře mezi jeho šestou a sedmou sérií pokračovat.

11825715_1603406153262105_4504936992096864703_n

Anthony Hopkins a Jeffrey Wright jako tvůrci futuristického parku

O Westworld se stará i sci-fi maniak Abrams

Podle vlastního Twitteru by mě seriál odstartovat na podzim v říjnu. Hopkinse a Wrighta v hereckém obsazení dále doplní Evan Rachel Wood ze seriálu True Blood, James Marsden, kterého fanoušci komiksů znají jako Cyclopse z X-Menů, nebo Ed Harris z Oscarového filmu Gravitace. Celý seriál zastřešuje spolu s Nolanem také výkonný producent J. J. Abrams, který je sci-fi snad přímo posedlý a v poslední době nám přinesl zrenovované tituly jako Star Trek, Star Wars nebo Ulice Cloverfield 10. Westworld je tedy v dobrých rukou, a neúnavní seriáloví diváci se tak mohou jenom těšit na kousek, který na podzim snad třeba dočasně nahradí Hru o trůny nebo vytvoří úplně novou vlastní kapitolu.

Jak se vám ukázka seriálu líbí?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nahoře bez! Seriály, kde herečky ukazují prsa!

Rozhovor s „Lokim“ aneb Tom Hiddleston jako Jonathan Pine v seriálu Noční recepční