4 důvody, proč je super, že markety budou mít o svátcích zavřeno

Ten umí to a ten zas tohle, a všichni dohromady udělají moc, tvrdil Ježek, Voskovec a Werich. A co když z toho kolotoče vypadnou prodavačky? Všechno tohle budete mít k dobru, až markety o svátcích zavřou! Těšíte se?

No a je to tady. To, o čem se měsíce mluvilo, nedávno nabylo na vážnosti. Už letos v říjnu zažije Česko státní svátek bez totálního chaosu v marketech. Poslanci totiž schválili zákon, který velkým obchodníkům zakazuje mít otevřeno o sedmi vybraných svátcích. Ten říjnový, tedy vznik Československa, přichází na řadu jako první. Prodavačky jsou spokojené, neboť chtějí trávit víc času se svými rodinami, ostatním se však tento nápad moc nelíbí.

Například Hospodářská komora prská a volá po ústavní stížnosti, protože prý není fér, že zákon omezuje jen některé obchodníky, zatímco ti druzí ve volnu makat půjdou. No tak ať si všichni tihle aktivisté roztrhají občanky, nám je to jedno. My víme jen to, že ve skutečnosti je zavírací doba o svátcích docela fajn, a to hned ze čtyř důvodů.

1. Je to dobrý pro vaše zdraví

O svátcích je většinou volno. Volno znamená uvolněnou morálku. Uvolněná morálka je zase synonymem pro chlastání. A neříkejte, že ne! Protidrogový koordinátor Jindřich Vobořil již na konci roku 2014 prostřednictvím tiskové konference varoval, že Češi jsou národ alkoholiků. K němu se připojil i šéf Národního monitorovacího střediska pro drogy a závislosti Viktor Mravčík, který potvrdil, že ve škodlivé míře užívá alkohol asi 1,5 milionu dospělých. Věčná otevírací doba marketů tak může být jedním z důvodů, proč se vypije víc.

Ještě před desátou si tam klidně poberete litry kořalky, když vám ji hosté vychlastají. S nápisem „zavřeno“ tak ušetříte svoje játra i mozek. Jestli to totiž nevíte, tak právě ten se se stárnutím zmenšuje. Průměrně o 1,9 % za deset let. Jenže když chlastáte, rychlost ubývání mozkové hmoty ještě nabývá na obrátkách. Takže prostě nic, trénujte na hlášku „tady je to jako u Suchánků“.

2. Ušetříte peníze, čas i nervy

Znáte to. „Milane, došla veka a pomazánka. Dojeď do krámu. Jo a až tam budeš, vem i pár brambůrků do zásoby.“ Koruna ke koruně, litry benzínu, času i námahy. Jo, tak odteď černý Petr. Bude prostě zavřeno, takže prachy konečně zůstanou tam, kde je jim nejlíp – ve šrajtofli. A hosté nebo návštěva se holt budou muset uskrovnit. Vždyť vy za zákony přece nemůžete! (Super výmluva.) Ostatně, vynahradíte si to jindy.

Z dat Českého statistického úřadu vyplývá, že Češi si rádi, a to více než před pěti lety, připlatí za jídlo, alkohol nebo cigarety. Proč tomu ještě přikládat korunu?

3. Na přilehlých parkovištích bude klid (ideální pro sex)

Za křovím u veřejného bazénu, na vyhlídce, před domem, za domem… Jasně, že právě v létě jde souložit poměrně všude, protože počasí k tomu nepochybně láká. Teď se však otevírají naprosto nové možnosti. Jelikož parkoviště u marketů budou o svátcích prázdná, můžete si to rozdávat i tam. Akorát pozor na čumily a kontroly. Ale to platí i pro ostatní lokality.

Sex na veřejném místě totiž znamená přestupek proti veřejnému pořádku, za který Vám může být udělena pokuta až ve výši 5 000 korun, ovšem není vyloučeno, že vaše jednání může být kvalifikováno jako trestný čin výtržnictví, za nějž hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Ale ruku na srdce.

Když je to v autě před zavřeným obchodem, cajti přimhouří oči spíš, než když si to budete rozdávat na Václaváku za podpory turistů. Haleluja.

4. Dostanete víc volna pro zábavu

Když si to loni dvaačtyřicetiletá Američanka a zároveň prodavačka spodního prádla Iris Gibney rozdala se sedmnáctiletým mladíkem, nejen celé městečko Upper Postgrove na západě Philadelphie ji pomlouvalo. Jak si to máma od tří dětí mohla dovolit? Prostě a jednoduše. Přemohla ji chuť a příležitost. Vy ji teď můžete mít taky, pokud máte doma prodavačku.

Dny jejího volna se dají využít ke hrátkám na zákazníka a chlípnou prodávající. Pokud vám to ale v tomhle směru doma moc neklape, jste po kolena ve výkalech. Čas jen pro sebe se zkrátí a vznikne víc času pro partnerskou buzeraci. Ale berte to pozitivně. Třeba právě tohle potřebujete! Konečně (a ještě s nadšením) vyrazíte do posilky jenom proto, abyste nemuseli být doma. Ó, díky, poslanci…

A jak se na nový zákon díváte vy? Vidíte v něm nějaká pozitiva?

Autor: Adam

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

5 důvodů, proč je špatný sex lepší než žádný

5 důvodů, proč si to rozdat se zdravotní sestrou