Gang mladých násilníků shodil seniora do řeky

Velká Británie uvolňuje koronavirová opatření a znovu se začíná potýkat s pouličními gangy, které se vrací zpět na svá oblíbená rejdiště. Nutno dodat, že s chuligány všeho druhu mají Britové potíže dlouhodobě.

gang

Přestože se díky přísné politice tamní fotbalové asociace podařilo gang a násilníky vyštvat z fotbalových stadionů, kde se tradičně shromažďovali, z veřejného života tak úplně nezmizeli.

Odpudivý případ z Cheshire

Naposledy o sobě dali chuligáni vědět v hrabství Cheshire na severozápadě Anglie. Několik výrostků si vyrazilo na výlet podél řeky Mersey a natočili si, jak jeden z jejich parťáků s rozběhem skopl do ledové vody seniora, který postával na břehu.

Kop vypadal jako z akčního filmu. Čtyřiasedmdesátiletý důchodce, který byl obětí útoku, může být rád, že si z incidentu neodnesl žádné vážné zranění.

Ale nejde jen o kop, senior se mohl ošklivě poranit také pádem do řeky, do které spadl po hlavě, nebo pobytem v ledové vodě. Z řeky mu naštěstí pomohla dvojice žen, starému muži bez nadsázky zachránily život. Zachránkyně se na scéně objevily několik minut po útoku, a kdyby se jen trochu opozdily, pobyt v ledové vodě mohl být pro napadeného osudovým.

Policie pátrá po násilnících i svědcích

Policisté z hrabství Cheshire v této chvíli pátrají nejen po útočnících, ale také po obou ženách. Ani jejich identitu totiž zatím úřady neznají. Stejně tak hledá policie případné svědky události, nejen gang. Není však pravděpodobné, že by se někdo takový objevil. Už jen proto, že podobné gangy obvykle mají se zastrašováním svědků mnohaleté zkušenosti.

Napadený senior nakonec odešel po svých. Podle svých blízkých dorazil domů promrzlý na kost. Teprve tady se po naléhání rodiny rozhodl incident ohlásit policii a vyhledat lékařskou pomoc. V nemocnici mu lékaři ošetřili tržnou ránu v obličeji. Kvůli podezření na otřes mozku si jej tam nakonec nechali na pozorování.

FOTO: mirror.co.uk

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Herec a zpěvák Jussie Smollett si vymyslel rasisticky motivované napadení! Jeho kariéra je nejspíš u konce a Spojené státy jsou v šoku!

Únos vysokoškolského studenta: dvojice si odsedí 50 let