Herec a zpěvák Jussie Smollett si vymyslel rasisticky motivované napadení! Jeho kariéra je nejspíš u konce a Spojené státy jsou v šoku!

U nás neznámý herec Jussie Smollett způsobil v USA velký poprask. Jeho údajné napadení rasistickými a homofobními příznivci Donalda Trumpa sám celé zinscenoval, aby zvedl svou popularitu. Teď bude mít co vysvětlovat, protože jasné důkazy hovoří proti němu.

Jussie Smollett lhal o svém napadení. Celé si zinscenoval!

K incidentu mělo dojít na konci ledna tohoto roku. Jussie Smollett oznámil napadení dvěma muži. Ti na něj měli údajně před hotelem v Chicagu křičet rasistické i homofobní urážky. Následně mu podle jeho výpovědi dali kolem krku smyčku z provazu a polili jej neznámou chemikálií. Uvedl, že útočníci dva běloši a vykřikovali heslo „This is MAGA country“, což je zkratka podporovatelů prezidenta Trumpa pro heslo Made America Great Again. Je tedy zřejmé, o co Smollettovi šlo, protože se následně prokázalo, že lhal a celý incident si vymyslel.

Slavný je ten, o kom se mluví

Incident vyvolal na sociálních sítích i v médiích pobouření. Za údajně napadeného herce se postavily filmové osobnosti a čin odsoudili i demokratičtí politici. Kritici Donalda Trumpa dostali do ruky další bič a Jussie Smollet smetl dvě mouchy jednou ranou, protože se jeho jméno začalo skloňovat úplně všude. To je také zřejmě důvod, proč celé napadení zinscenoval – svezl se na vlně všeobecného odsuzování rasismu a protlačování homosexuální menšiny. Chtěl zkrátka zvednout vlastní popularitu. Jak je z celé situace patrné, nedá dnes práci v médiích vytvořit lež, která se rychlostí blesku šíří světem a bez jakýchkoli důkazů veřejnost lynčuje domnělého pachatele. Takové případy se objevují stále častěji. Smollettovi to ale nevyšlo. Prezident Trump nyní žádá omluvu.

Nestačily mu peníze a chtěl víc

Smollet chtěl, aby mu filmová společnost zvýšila honorář. Poslal sám sobě výhružný dopis s rasistickými urážkami, a hned se s ním začal ohánět u vedení. Když plán nezafungoval, přistoupil ke tvrdšímu kalibru. Najal dva své známé, kterými jsou bratři Abel a Ola Osundairo, kteří jsou původem z Nigérie. S nimi komunikoval přes SMS zprávy, kde doslovně popisoval, jak má celý nahraný útok na něho vypadat. Policie prošla i záběry z kamer, kde bylo zjištěno, že si dva dny před incidentem dal s bratry na inkriminovaném místě sraz.

Najal si trenéry z fitka

Policie má i podrobnosti. Bratři Osundairovi dostali 3500 dolarů, a dalších 500 dolarů měli dostat po návratu z Nigérie, kam se měli na nějaké týdny „uklidit“. Bratři se už vyjádřili v médiích, že nejsou homofobové ani rasisté a že nejsou ani proti Trumpovi. Zkrátka se snaží vyžehlit, co se dá. Podobně jako Smollett, který ale dál trvá na své nevině. V médiích se dokonce rozhořčoval nad tím, jak vůbec může někdo útok zpochybňovat. To bylo ale ještě před tím, než na povrch vypluly důkazy o tom, že lhal. Jeho právník se i přesto nechal slyšet, že byl herec zrazen systémem. No, pokud tím myslí mobilní telefony a kamery, pak je to jistě pravda. Smollett byl propuštěn na 10 % z celkové kauce, a další jednání v jeho případu je naplánované na 14. března. Pokud bude uznán vinným, hrozí mu až tři roky ve vězení.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Oscar 2019 je za námi! Předcházela mu kontroverze a petice filmařů. Které filmy uspěly a proč ceremoniál proběhl bez moderátora?

Fluidi jsou mladí teenageři, kteří se neidentifikují jako holky nebo kluci. Kde berou myšlenku, že je pohlaví věcí volby? Hrozí nám vyhynutí?