Leden 2020 v kinech: sexy digitální Cats, nadupaná krimi komedie Na nože a třetí Mizerové

Na co vyrazit do kina začátkem roku? Vrací se Will Smith a Martin Lawrence jako Mizerové, Daniel Craig vyšetřuje vraždu v komedii Na nože a zazpíváme si v muzikálu Cats.

Leden 2020 v kinech: sexy Cats, krimi komedie Na nože a třetí Mizerové

Kontroverzní Kočky. Všichni jsou tam nazí!

Filmové zpracování klasického muzikálu Cats dorazilo. Divadelní představení odpálilo svojí slávu v roce 1981 a vydobylo si po celém světě legendární status. Zfilmování už se dočkalo v roce 1998, ale tehdy se jednalo o natáčení živého představení. Nové provedení ale nejspíš žádné fanfáry nečekají. Ohlasy zatím moc vstřícné nejsou. Natáčelo se jen před zeleným pozadím, takže reálné lokace neuvidíme a výsledek působí animovaně. Pro někoho zápor, pro jiného v pořádku. Faktem navíc je, že natočit muzikál tak, aby byl přijatelný pro diváky v kině, je prostě nesmírně těžký oříšek. Kdyby to přišlo o deset let dřív, nejspíš by bylo přijetí kladnější. Zajímat vás může to, že někteří kritici označili filmové „kočky“ za příliš sexy. Ale už ne tolik, protože po testovacích projekcích museli filmaři herce v digitálních pyžamech „upravit“. Aby nebyl nikdo pobouřen. Můžete od 9. ledna.

James Bond a Kapitán Amerika v komediální detektivce

Znáte ty příběhy od Agathy Christie, kde se pokaždé v nějakém panském sídle odehraje vražda? Krimi komedie Na nože se zabývá přesně tím, ovšem v nečekaně jiném podání, než jsme zvyklí. A podle všeho to bude opravdu stylové. V roli detektiva je tady Daniel Craig, který musí odhalit pachatele v košaté rodině. Znáte to, odměřená manželka, nezdárný synek, stará babička… a podezřelí jsou všichni. Film láká na skvělé obsazení, ve které po Bondovi zaujme Kapitán Amerika Chris Evans, který si v ukázkách jazyk nehlídá. Na palubě jsou ale i Jamie Lee Curtis, Don Johnson, Michael Shannon a další. Kdo vraždil? To zjistíte v kinech od 9. ledna 2020. Ve filmu mají navíc vlastní verzi Železného trůnu.

Mizerové potřetí. Je to naposledy?

Mike a Marcus jsou zpátky. Dva černí poldové čekali na svůj třetí film hodně dlouho. Pro začátek jedno důležité upozornění: tohle nerežíroval Michael Bay, který má na svědomí první a druhé Bad Boys. I kvůli neustálým odkladům se snímkem nemá nic společného. Mizerové jsou divácky velmi oblíbení a musíme doufat, že se jejich další divočina povedla. Will Smith má za sebou rok plný propadáků a oplácaný Martin Lawrence by musel zase točit nějakou další ztřeštěnou komedii. Oběma dohromady jim to jde lépe. V trailerech zazní, že je to „poslední jízda“, ale v zákulisí se už mluví o tom, že jestli Mizerové navždy vydělají, bude spíš předposlední. Na film se hodně lidí těší, tak snad všechno klapne. Zjistíme to od 16. ledna.

Chcete tip na film, na který do kina nechodit? Noví Charlieho andílci. Proč, to nestojí za to ani psát. Na co vyrazíte jako první v roce 2020?

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejočekávanější hry roku 2020. Jaké herní tituly si zaslouží největší pozornost a na co se můžeme těšit?

Češi a novoroční předsevzetí. Nedodržujeme je a víme to, ale přesto si je dáváme. Proč nefungují?