Největší filmové propadáky roku 2020. Kterým snímkům se vyhnout?

Většina z vás si filmový průmysl určitě představuje jako místo plné talentovaných režisérů, elegantních herců a sličných hereček. Bohužel každý rok filmová plátna zaplní hned několik filmů, v nichž i známé osobnosti nepodaly zrovna přesvědčivý výkon.

největší filmové propadáky

V takovém případě se tyto snímky řadí mezi vůbec největší filmové propadáky, kterých byste se určitě měli vyhnout. Které filmy získaly toto označení za rok 2020?

Nenávist

Hororový snímek Nenávist je ukázkovým příkladem toho, jak nenavazovat na dříve natočený a poměrně úspěšný snímek. Film z roku 2004 diváky ohromil a získal si i relativně slušné hodnocení od filmových kritiků, vzhledem k tomu, že šlo žánrově o horor. Remake z roku 2020 se ovšem absolutně nepovedl, což poznáte již během několika minut sledování.

Obrovským problémem není děj rádoby navazující na původní Nenávist, ale paradoxně je to malé povědomí veřejnosti o tomto snímku. Autoři tak trochu narazili, protože své dílo do kin uvedli na začátku roku 2020 a už tehdy o něj nebyl velký zájem. Šíření nemoci Covid-19 a následné uzavírání kinosálů po celém světě kvalitě úspěšnosti snímku zrovna neprospělo.

Bábovky

Klasickou českou komedii z pera proslavené spisovatelky Radky Třeštíkové a v režii Rudolfa Havlíka byste v největších propadácích roku 2020 asi nečekali. Knižní bestseller vypadal jako solidní předloha pro schopného režiséra, který natočil například diváky tolik milovaný snímek Po čem muži touží. Jenomže v nejnovějším díle Rudolfa Havlíka nešlo všechno podle představ.

Místo přirozeně vtipných scén většina slavných herců své repliky přehrává, a navíc se velmi brzy zamotáte ve zbytečně komplikovaných životních příbězích jednotlivých postav. Bábovky rozhodně nejsou vyloženou prohrou, ale s rukou na srdci lze říct, že diváci čekali od filmu podle motivů knižního bestselleru o dost víc.

Breach

V Hollywoodu je veřejným tajemstvím, že je filmová kariéra kdysi oblíbeného akčního hrdiny Bruce Willise v troskách. Herec si v posledních letech vysloužil spíše nálepku předražené celebrity na pár záběrů, za něž shrábne absurdně velký honorář. Tímto způsobem může Willis natočit několik snímků ročně, ovšem pochopitelně s nevalnou kvalitou. 

Jenomže ve snímku Breach patří Bruce Willis paradoxně k hlavním rolím a možná k vůbec nejlepším postavám celého filmu. Bohužel tento sci-fi horor připomíná laciný snímek, který bere motivy od svých slavnějších konkurentů. Diváka rozhodně nepotěší ani očividně zpackané akční scény na závěr filmů, z nichž se chtělo několika známým a uznávaným kritikům opouštět projekční sály.

Bourák

Bohužel i taková hvězda jakou je Ivan Trojan může natočit film, který se řadí mezi největší propadáky roku 2020. Přitom předpoklady k úspěchu měl snímek Bourák obrovské. Scénárista Petr Jarchovský spolupracoval na scénáři k filmu Pelíšky nebo Občanský průkaz.

To rozhodně nebyly filmy divácky neoblíbené. Podle kritiků se nejnovější film Ondřeje Trojana žánrově neřadí prakticky nikam, protože se snaží být úplně vším najednou. Bohužel nevyšla ani zamýšlená recese české společnosti, v níž měl excelovat Jiří Macháček společně s Kristýnou Bokovou.

Songbird

Když chtěl producent Michael Bay točit film o koronaviru, vypadalo to jako celkem dobrý nápad. Jenomže všechno se nakonec obrátilo proti němu. Není se čemu divit, když při celosvětovém šíření nemoci zabíjecí tisíce lidí každý den přijdete na plátna kin s něčím ještě mnohem horším.

Snímek Songbird se odehrává v blízké budoucnosti a ukazuje šíření již několikrát zmutované viru v lidské společnosti. Aktuálně se nazývá Covid-23, ale režisérům bohužel nevyšla myšlenka propojit sci-fi s aktuální situací. Krizi nedokázala zachránit ani jinak skvělá herečka Demi Moore.

Viděli jste některý z největších propadáků roku 2020? Pokud ne, tak se těmto snímkům určitě vyhněte. Může se sice stát, že se vám zalíbí, ale velmi pravděpodobně se v nich zklamete.

FOTO: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Novinky na Netflixu aneb na jaké filmy a seriály se můžete těšit?

Nejlepší akční filmy na Netflixu: mějte večer plný adrenalinu