Filmové novinky: Strážci Galaxie 2 bez Kamenů nekonečna, Bumblebee s bráškou a mnohem víc!

Po hotové náloži filmových ukázek z minulého dílu si dáme od trailerů a teaserů menší pauzu a podíváme se spíše na drobnější aktuality, které by vám neměly uniknout. K zanedlouho příchozím velkým filmovým titulům doplníme zajímavé informace, přidáme filmovou novinku, nějakou tu absurditu a také neveselou událost.

Strážci Galaxie 2 budou bez Kamenů nekonečna, Yondu ale bude s novým sestřihem

Do premiéry pokračování prvního dílu, které je plánované na 4. května příští rok, zbývá stále tři čtvrtě roku, a na odhalování stěžejních dějových linií mají tak tvůrci filmu stále času dost. Nicméně pomalu, ale jistě odhalují alespoň to, o čem Strážci Galaxie 2 rozhodně nebudou, které ústřední padouchy dobrodružství můžeme vyřadit, a jací zase naopak přibydou. Před časem tak režisér James Gunn oznámil, že šílený titán Thanos se svou Rukavicí nekonečna do druhého dílu zasahovat nebude, čímž nám zároveň ze stolu smetl i Kameny nekonečna. Přímo to tak oznámil i na Facebooku zprávou „Ve druhém dílu nebudou Kameny nekonečna.“ Pokračování prý bude spíše příběhem o otcích, do obsazení nám tak přibyla postava Ega (Kurt Russell), který má být podle všeho Quillovým (Chris Pratt) otcem. Yondu („adoptivní otec“, Michael Rooker), jehož pankáč docela povyrostl, zastoupí tentokrát roli na straně hrdinů, a padoucha si střihne tajemná postava ženy jménem Ayesha (Elizabeth Debicki), z čehož už se vedle dalšího marvelovského snímku Thor: Ragnarok stává téměř trend.

https://www.instagram.com/p/BIk63pogpbb/?taken-by=marvel

Bumblebee dostane bráchu Hot Roda. Autoboti už spolu byli i na projížďce

Pátí Transformers už také formují svojí základní dějovou linii a také partu, která v ní bude hrát klíčovou roli. Už je jasné, že Autoboti budou čelit klasickému Decepticonskému šrotu Megatronovi, po jehož boku stanou kumpáni Barricade a Onslaught. Nás spíš ale zajímá, kdo se vrátí už na poměrně vydrancovanou stranu Autobotů po boku Optima a Bumblebeeho, kteří jako jediní drží základní linii z prvního dílu a jejichž úkolem bude tentokrát spasit jejich domovskou planetu Cybertron. K tomuto úkolu budou potřebovat najít artefakt, který se válí kdesi na Zemi, a k tomu jim pomůže nový člen týmu a Bumblebeeho bratr ve zbrani Hot Rod. Jak už naznačuje jeho jméno, půjde o horkou hlavu, který ale nikdy nezradí a nenechá Autoboty na holičkách. Těm pomůžou také lidští hrdinové z prvních dílů Lennox (Josh Duhamel) a Epps (Tyrese Gibson), nově je pak doplní herci Jerrod Carmichael, Isabele Moner a nejvýraznější z nich, Anthony Hopkins. Těšit se na ně můžeme příští rok 22. června.

Válečné drama Christophera Nolana z druhé světové Dunkirk přichází s krátkou, ale výstižnou ukázkou

Potom, co režisér veleznámých a úspěšných snímků jako Počátek nebo Interstellar skončil se svojí trilogií Temného rytíře, přesídlil k ještě daleko pochmurnějšímu a dramatičtějšímu filmovému žánru. Vrhl se rovnou do prostředí druhé světové války, ze které si vybral napínavý úsek bitvy u Dunkerque, kde Němci obklíčili více jak 330 tisíc vojáků spojeneckých sil. Pro ty se rozhodla ve vojenské operaci probojovat Velká Británie, ačkoliv při tom sama nasazovala životy vlastních vojáků. Velkolepé drama přijde 20. července příští rok, studio Warner Bros nám však již nyní při premiéře Sebevražedného oddílu představilo ukázku, která i ve své krátké stopáži dokáže napnout, a to ani nepředstavuje žádnou ze známých tváří, které jsou v dramatu obsazeny. V Dunkirku budeme moct vidět oscarového Marka Rylance, vynikajícího Toma Hardyho nebo Cilliana Murphyho a mnohé další herce, kteří si na svoji slávu a ocenění možná teprve přijdou.

Duo Francise a Jennifer Lawrence z posledních dílů Hunger Games společně chystá špionážní film Red Sparrow

Po oceňovaném špionážním snímku Most špionů s hvězdným Tomem Hanksem dorazí příští rok film s obdobnou tématikou, která však bude vřít poněkud jiným napětím. Mezi bývalou sovětskou špionkou, nynější agentkou Dominikou Egorovou (Jennifer Lawrence) a jejím sokem ze CIA Nathanielem Nashem (Joel Edgerton) vznikne při jejich vzájemně protichůdných misích a setkáních milostné napětí a vztah, který je oba vystavuje obrovskému riziku ze strany obou domovských zemí. Egorova je ve svém povolání právě přezdívána jako „sparrow“, trénovaná svůdkyně, která ale nyní sama podlehne svým citům a dokonce i zběhne na stranu nepřítele. Zdali tento příběh skončí šťastně, to se dovíme až příští rok 10. listopadu, zatím si ale můžeme být jistí, že to čekání za to bude stát, duo Francise a Jennifer Lawrence z posledních tří dílů Hunger Games totiž předvedlo, že dokáže prosadit drama i na místa, kde bychom raději pořádný život a akci.

Více zde: http://www.empireonline.com/people/jennifer-lawrence/joel-edgerton-eyeing-role-red-sparrow-opposite-jennifer-lawrence/

BYoM_ZjCEAAod9Z

Francis Lawrence a Jennifer Lawrence (zprava)

Režisér Sebevražedného oddílu veřejně poslal Marvel do pr****, jeho film sklízí i tak kritiku a fanoušci DC chystají petici

Sebevražedný oddíl již pár dní hýří ve světových i českých kinech, a jak už to letos u snímků DC bývá pravidlem, sklízí spíše kritiku než chválu. Jeho režisér David Ayer patrně ale před uvedením svého díla věřil tomu, že tento snímek to Marvelu skutečně nandá, a nešetřil u toho svéráznými a sebevědomými komentáři. Tak se stalo i to, že na pódiu před plátnem u světové premiéry rovnou i poslal Marvel přímo do pr****, načež se na svém Twitteru omluvil, že pouze opakoval to, co v publiku již před ním někdo vyslovil. Film se i tak u zahraničních, ani českých novinářů nesešel s přílišnou chválou. Ve skalních fanoušcích DC to už tak doopravdy vře a to až do té míry, že proti světoznámé hodnotící databázi RottenTomatoes vytvořili petici za její zrušení, která má za sebou již 4 tisíce podpisů. Podle jejich názorů nevyvážené hodnocení mezi DC a Marvel filmy, které bilancuje na úplně opačných stranách procentuálního žebříčku (27% Sebevražedný oddíl, 90% Kapitán Amerika: Občanská válka), vytváří v potenciálních divácích předem daný soud, který nezmění ani následovné zhlédnutí filmu.

Více zde: http://www.ew.com/article/2016/08/02/suicide-squad-reviews-rotten-tomatoes-petition

David Huddleston alias Big Lebowski zemřel ve věku 85 let

Smutnou zprávou nakonec je úmrtí herce Davida Huddlestona, kterého málokdo bude znát jinak než hlavní postavu filmu Big Lebowski, ve kterém si zahrál stejnojmennou postavu. Herec zemřel na již velmi pokročilá onemocnění jater a srdce. Ve své umělecké kariéře ho žádný z jeho snímků neproslavil tolik jako Big Lebowski, i když jeho repertoár filmových a seriálových rolí čítá na více jak stovku obsazení. Možná nebyl jedním z nejoceňovanějších herců historie, více než dost po sobě ve svých 85 letech rozhodně ale zanechal.

Další novinky přijdou opět za týden. Máte nějaké náměty?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jason Bourne se opět vrací a nebojí se rozdávat rány

Filmové novinky, které by správným fandům neměly uniknout