Thor, Hulk a… Cate Blanchett v Ragnaroku? Kdo s kým, kdo z koho?

Obsazení Hulka do třetího Thora zní ozvěnou ve Valhalle už nějaký ten týden, stejně jako Hemsworthův verdikt nad výsledkem bitky obou hlavních bouchačů. Cate Blanchett je však v diskusích na roli v Ragnaroku novinkou.

Datum premiéry je pevně stanoveno na 3. listopadu za dva roky od teď, produkce má k začátku daleko a drbárny se šíří mezi fanoušky jako nákaza Aetherem napříč všemi světy. Malekith už na to dojel a podle Chrise Hemswortha stejně tak skončí pod Thorovým kladivem i zelený obr. Jak se Hulk do Asgardu dostane, a jestli se vůbec bude dění Ragnaroku odehrávat v domovině severských bohů, to je stále záhadou. Jelikož je v ale v titulním názvu filmu právě jméno pověstného bouřliváka, podle herce vyjde z příštího souboje mezi nejsilnějšími hrdiny Marvelu vítězně právě bůh hromu a blesku – Thor.

Spory musí stejně stranou. Thor vs. Hulk

Potyčka mezi týmovými kolegy a zároveň rivaly je, jak se shodnou určitě všichni, nevyhnutelná. Hulk je silně temperamentní a Thor neodolá výzvě prokázat, že je hoden. Po výměně tvrdých ran budou ale muset stejně odložit egoistické spory stranou a čelit většímu zluCate Blanchett? Herečka, i když zatím stále diskutovaná, má roli beztak jistou a beztak zrovna tak usedne i na trůn všeho zla. Aby totiž padoucha v marvelovském snímku ztvárnila žena, to bylo zatím nanejvýš atypické a jedinou výjimkou byla postranní záporačka Nebula ve Strážcích galaxie. V Ragnaroku se má ovšem ale všechno zlomit, spolu i s osudem celého božského severského světa.

Cate Blanchett v Hobitovi

Cate Blanchett v Hobitovi

Hrozí smrt bohům

Ragnarok je v norské mytologii součást cyklu, ve kterém ve zkratce dojde k prostřídání současné božské aristokracie vlivem vypuštění všeho zla do všech světů. Klíčové jsou tři hrozivé stvůry – gigantický had Jörmungandr, démon ohně Surtr a nejhorší z nich, strašlivý vlk Fenrir. Důsledkem jejich řádění pomřou nejznámější z bohů a jejich vládu převezmou jejich následovníci. Svoji roli samozřejmě sehraje Loki, kterému ve filmu mohou pomáhat jedině dvě ženské antagonistkybohyně stejnojmenného podsvětí a dcera Lokiho, Hel, anebo zlovolná a jedna z nejsilnějších čarodějek z Asgardu, Amora.

Amora

Amora

Vypadá to na Amoru, a i tak to bude složité

Z důvodu složitého rodinného pouta bohyně podsvětí a v dějové linii potvrzené účasti Lady Sif, je nejpravděpodobnější možnost B. Abyste pochopili, Amora je do Thora zamilovaná, což je samozřejmě i obávaná bojovnice Sif. Blanchett to bude mít v celém tom románku a konci světa rozhodně těžké, nepočítaje do toho zelenavou stránku osobnosti Marka Ruffala a celou tu záležitost ohledně Kamenů nekonečna, kterou se vypravil na konci Age of Ultron do Asgardu řešit Thor. V Ragnaroku je tedy zatím doopravdy mnoho (nekonečno naštěstí ne) proměnných, postupně se nám snad ale budou stírat právě stejně tak jako ono vyvrcholení hvězdné rvačky a hereckého obsazení.

Thor: Ragnarok

Thor: Ragnarok

Co si o rvačce a roli pro Blanchett myslíte vy?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Wrestleři, kteří dobyli Hollywood! Znáte je?

Avengers: Age of Utron a nový trailer