Wrestleři, kteří dobyli Hollywood! Znáte je?

Ve velkolepých amerických flácích nemusí hlavní úlohy brát jen hezouni a vymydlení frajírci. Kteří dravci si probili cestu z ringů až na filmová plátna? Posvítíme si na ně…

Hulk Hogan – kníratý idol

A začínáme hned vahou z nějtěžších. Hulk Hogan byl mezi lety 1985 a 2000 ikonou wrestlingu, za oceánem tak populárního sportu. Kromě své mohutné postavy byl na první pohled zapamatovatelný i neméně mohutným truckerským knírem, jež ho zdobí už desítky let. V ringu si vydobyl řadu titulů a postupně se během let několikrát vrátil, se světem wrestlingu zůstává dodnes v kontaktu. Kromě dalších aktivit (například vlastní televizní show) nás však nejvíc zajímá jeho filmová kariéra. Jeho americká popularita mu vynesla několik štěků např. ve třetím pokračování Rockyho či pár televizních seriálech, mezi nimiž hraje pro českého diváka jasný prim Pobřežní hlídka. Vrcholu svého uměleckého snažení ale Hogan dosáhl v béčkových akčních vyplachovačkách, které byly stvořené na míru namakaným nehercům – např. filmové i televizní sérii Hřmění v ráji (Thunder in Paradise) či scifárně Vesmírné komando. Jen se na úvod té nádhery podívejte:

Dwayne Johnson – skála, jak se patří!

Tohohle drsňáka není třeba představovat – The Rock to ze všech zápasníků, kteří se snažili uspět ve filmu, dotáhl určitě nejdál. Úspěšnou wrestlingovou kariéru pověsil na hřebík v roce 2002 a šel se věnovat herectví. Fanoušci si ho hned zamilovali v epizodní roli Krále Škorpiona ve druhém dílu Mumie. Dokonce tak moc, že o něm vznikl i samostatný film. A pak už to jelo. I přes pár škobrtnutí (rodinná komedie Víla Zuběnka mu moc respektu nevydobyla) se časem zařadil mezi známé akční hvězdy, a to hlavně díky spolupráci na posledních dílech série Rychle a zběsile. Vedle toho si zahrál třeba i Herkula nebo v letošním katastrofickém San Andreas. A nic nenasvědčuje tomu, že by se jeho kariéra blížila ke konci. Však se podívejte na jeho nejlepší akce a divit se nebudete:

https://www.youtube.com/watch?v=2k-ISx5pJtU

Obrovitý André

Další wrestlingovou legendou, která to dotáhla až na celuloidové pásky, byl André the Giant, letitý protivník a kamarád Hulka Hogana. Ostatně, podívejte se na jejich nejslavnější souboj z roku 1988:

https://www.youtube.com/watch?v=tdmNejtg-Hs

Obrovitý Francouz během své zápasnické kariéry mohl těžit z vrozené poruchy růstu, díky níž narostl do skutečně úctyhodných rozměrů – měřil přes 220 cm a vážil poctivých 240 kilo. S takovým pořízkem se rvát opravdu nechcete. Jeho popularita mu navíc vynesla i řadu filmových rolí, z nichž nejvýraznější byla ve fantasy pohádce Princezna Nevěsta z roku 1988. André v důsledku své nemoci zemřel v roce 1993, nedožil se ani padesáti let.

John Cena – nový a neokoukaný tvrďák

Zřejmě nejpopulárnějším a nejúspěšnějším wrestlerem posledních patnácti let je John Cena. Držitel mnoha titulů WWE (organizace World Wrestling Entertainment) se od roku 2006 pokouší prorazit i ve filmu. Poprvé se objevil v akčňáku Voják, následně si vyzkoušel roli detektiva v thrilleru 12 kol či dobráckého zápasníka (to asi nemuselo být těžké zahrát) v dramatu Legendary. Zlatým písmem se nic z toho do historie filmu zrovna nezapsalo, ale fanoušci, kterých má hlavně za oceánem habaděj, byli většinou spokojeni. Tak uvidíme, kdy jeho svaly přesvědčí producenty o nějaké skutečně pořádné akční roli!

Máte rádi snímky s profesionálními zápasníky? Bavíte se u nich? Napište nám, kdo je váš favorit!

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejhorší režisér všech dob! Znáte ho?

5 lidí, kteří také vydali album. Ale proč?