Filmové novinky: Monstra zaútočí na naše kina! Těšte se na dinosaury, pravěkého žraloka i Predátora!

Do kin se na nás řítí monstra! Prehistoričtí dinosauři znovu ožívají ve filmu Jurský svět: Zánik říše, Jason Statham se jako potápěč ve snímku MEG: Monstrum z hlubin setkává s obřím Megalodonem, pravěkým předchůdcem dnešního žraloka, a vrací se i známý zabiják z vesmíru v Predátor: Evoluce.

Jurský svět: Zánik říše, MEG: Monstrum z hlubin, Predátor: Evoluce

Zpátky na ostrov do Jurského světa

Asi nikomu neuniklo, že se do kin chystá další návštěva Jurského Parku. V roce 2015 se vrátili k životu dinosauři ve filmu Jurský svět, který se odehrává celých 22 let po původním Jurském Parku. Tady došlo k tomu, v co miliardář Hammond pouze doufal – park byl oficiálně spuštěn. Honba vedení parku za jedinečností ale vede ke katastrofě, když uměle vyšlechtěný „inteligentní“ Indominus Rex uteče a způsobí katastrofu. Film utržil pěkná čísla, takže byla hned ohlášena rovnou trilogie. Jurský svět: Zánik říše dorazí do našich kin už 21. června 2018.

Proč by se na ostrov plný volně pobíhajících dinosaurů někdo vracel? Protože se na Isla Nublar probudila sopka, která hrozí všechny prehistorické tvory „znovu“ pohřbít. Hrdinové předešlého snímku, Claire (Bryce Dallas Howard) a Owen (Chris Pratt) proto uspořádají výpravu, která má za úkol některé tvory převézt do bezpečí a uchránit před vyhynutím. Owen chce v první řadě najít Blue, samici velociraptora, kterou vychoval od narození a podařilo se mu jí i částečně vycvičit. Jak už to tak ale bývá, výprava je brzy vtažena do mnohem závažnější situace, protože o využití tvorů na ostrově mají zájem i ziskuchtiví lidé, a tohle spiknutí by mohlo ohrozit celou planetu.

Megalodon! Žralok velký jako loď!

Pozor, tohle není další Sharknado. Filmů se žraloky tady bylo dost, ale tenhle trailer vypadá velice lákavě. S velikostí zvířete to tentokrát hodně přehnali, ale to proto, že nejde o žádného velkého bílého. Z hlubin se vynoří Megalodon, prehistorický žralok, který se tam dole schovával pěkně dlouho. Svoje o tom ví potápěčský expert a kapitán Jonas Taylor (Jason Statham), který se s tímto tvorem už jednou setkal. Při nezdaru expedice, která měla za úkol zkoumat hlubiny Mariánského příkopu, nejen, že přišel o polovinu své posádky, ale následně i o manželku a kariéru, když tvrdil, že příčinou neštěstí byl 25 metrů dlouhý žralok. Situace se ale opakuje a monstrum znovu udeří. Taylor se proto vydává na záchranou akci, aby osvobodil ponorku, uvízlou na dně oceánu, ve které je shodou okolností i jeho exmanželka. S obřím Megalodonem se tak setká znovu. Jak všechno dopadne, uvidíme v kinech od 9. srpna 2018.

Je zpátky! A všechny zmasakruje…jako vždycky

Nejlepší lovec ve vesmíru je pro filmaře moc dobrá značka, než aby ji nechali odpočívat. Bylo jasné, že další Predator na sebe nenechá dlouho čekat. O jeho scénář i režii se tentokrát postaral opěvovaný Shane Black, který nejen, že hrál v původním filmu s Arnoldem z roku 1987, ale má na svém kontě scénáře jako Smrtonosná zbraň, Poslední skaut a Kiss Kiss Bang Bang. Trailer zatím moc nepřesvědčil, Black ale tvrdí, že se máme na co těšit.

Nový Predátor sérii nijak nerestartuje, naopak rozvíjí mytologii předešlých filmů. Lidé se tudíž už s predátory setkali. Hlavní hrdinové nejsou žádní supervojáci, ale komando obyčejných žoldáků a vyděděnců, kteří se budou muset s monstrem z vesmíru vypořádat po svém. Ve filmu máme očekávat spíš hlavně napětí, než bombastickou nepřetržitou akci, protože o tom Predátor podle Blacka není. Film se dále honosí tím, že kde to šlo, využívá staré poctivé efekty, na úkor počítačové animace. Takový přístup se nám líbí. O ději zatím moc známo není, jen to, že se Predátor ocitne na Zemi, když tu ztroskotá jeho loď. Tu přivolá malý kluk, který omylem aktivuje naváděcí zařízení. Film český distributor pojmenoval Predátor: Evoluce, a to nejen, aby je od sebe diváci dokázali rozlišit, ale také proto, že vychytralí lovci přišli na to, jak upravovat svou DNA a kombinovat ji s jinými tvory z vesmíru. Predátor tak má být silnější protivník, než kdy dřív. Do našich kin dorazí 13. září 2018.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Recenze: Dámský klub není jen film pro ženy! Překvapte přítelkyni a vezměte ji do kina na komedii!

Recenze: Deadpool 2 – krvavá a vulgární zábava potěší i podruhé