Apetit piknik je za dveřmi! Osmý ročník populárního gastronomického festivalu bude již příští měsíc v pražské Grébovce

Osmý ročník populárního kulinárního trhu a gastronomický festival časopisu Apetit se uskuteční v sobotu 16. června 2018 od 10 hodin ve vinohradském parku Grébovka. Vstup je opět pro všechny zdarma. Hlavním cílem Apetit pikniku je nabídnout návštěvníkům poctivé a kvalitní jídlo a pití.  Pod širým nebem tak všechny hosty pohostí amatérští kulináři i profesionální prodejci.

Apetit piknik

Speciality ze všech koutů světa se představí ve více než 100 stáncích. Na své si přijde každý – milovníci masa i vegetariáni či vegani, nabízet se budou také sladkosti i zdravé dobroty, česká klasika i exotické chutě. Vše doplní bohatá nabídka nápojů včetně letních koktejlů. Se speciálním menu se připojí šest zážitkových restaurací.

Co náš čeká na Apetit pikniku nového?

„Apetit piknik pořádáme již poosmé a doufáme, že i letos potěšíme všechny milovníky dobrého jídla. Vždy se snažíme přijít s něčím novým a tak letos představíme také náš stánek, který organizujeme společně s šéfkuchařkou a odbornicí na asijskou kuchyni Sofií Smith pod názvem Apetit GANG. Nabízet budeme skvělé domácí kari a tři druhy domácí kari pasty. Ty si mohou návštěvníci odnést domů,“ řekla Zuzana Diniz Sousa, publisherka Burda Praha.

Na akci se poprvé představí nová šéfredaktorka časopisu Apetit Lucie Kubrová. „Apetit piknik je mou srdeční záležitostí, letos na něm budu poprvé v nové roli, přímo v centru dění! Těším se na perfektní atmosféru a především na osobní setkání s našimi čtenáři,“  Lucie Kubrová.

Fígle, recepty i kulinářské vychytávky

S dobrým jídlem servíruje Apetit piknik i spoustu skvělé zábavy. „Návštěvníci se mohou těšit na hudební program, vystoupení umělců či školu tance,“ vyjmenovává Zuzana Diniz Sousa, publisherka Burda Praha, a doplňuje: „V hlavním stanu budou po celý den probíhat kuchařské show šéfkuchařů i kulinářských hvězd, kteří prozradí své oblíbené recepty a fígle.“ Další dovednosti si návštěvníci odnesou také z workshopů.

Apetit piknik se letos koná již po osmé. Na loňský 7. ročník si cestu našlo více než 26 000 návštěvníků. Akce od počátku stojí na myšlence dát prostor amatérským kulinářům, což jí odlišuje od foodfestivalů úzce zaměřených na profesionální šéfkuchaře a prodejce. Účastí na Apetit pikniku zahájily svou kariéru úspěšné značky jako výrobce paštik Čongrády, manželská dvojice Naše kaše či cukrářství Zuzany Dvořákové Laskominy.

Další tipy najdete v Apetitu

Časopis Apetit, jeden z titulů vydavatelství Burda Praha spol. s r.o., přináší na český trh vaření a jídlo jako životní styl již od roku 2004. Čtenářům nabízí prověřené recepty, do kterých se může bez obav pustit i začátečník. Apetit je nejčtenější časopis o vaření (s cenou nad 30 Kč).

www.apetitpiknik.cz

www.facebook.com/Apetitonline