Filmové novinky: Godzilla vs. monstra podruhé, superhrdinská parodie Shazam! a Dave Bautista proti teroristům

Další a další trailery na nové filmy! Godzilla 2: Král monster tentokrát postaví proti sobě největší obludy, schované na Zemi. DC Comics přivádí k životu kluka, který se po vyslovení magického slůvka Shazam! stává dospělým mužem se superschopnostmi. A Dave „Drax“ Bautista bude muset postřílet celou partu grázlů, aby zachránil 35.000 lidí na fotbalovém stadionu.

Filmové novinky: Godzilla podruhé, Shazam! a bijec Dave Bautista

Megaobří příšera je zpátky

Aktuálně se byl vydán trailer na film Godzilla 2: Král monster. Jedná se o pokračování zatím posledního godzillího filmu z roku 2014, a megaobří monstrum se bude muset opět poprat s dalšími netvory. Tentokrát to ale budou sobě rovní soupeři, což ostatně vidíme v ukázce. Film je už pěknou dobu hotový, ale stále prochází masivní postprodukcí kvůli náročným trikům. Proto ho uvidíme v kinech až 6. června 2019. Otázkou ovšem je, zdali ho vidět chceme. Předchozí snímek se opravdu příliš nevyvedl a bylo poměrně těžké v kině neusnout. Postavy byly ploché a nezajímavé a rozmazané monstrum v mlze také příliš sympatií nepobralo. Nic naplat, film se zaplatil, a tak tady máme pokračování. To vypadá jako inspirované snímkem The Three-Headed Monster Ghidorah z roku 1964, kde se titáni Godzilla, Rodan a Mothra spojí proti Ghidorah. Všichni jmenovaní se objeví i zde. Japonci jsou zkrátka gigantickými příšerami posedlí, otázka je, jestli na ně bude zvědavý i neasijský zbytek světa.

Dítě dospělým superhrdinou

DC Comics májí připravené hned dva filmy k vypuštění. Jedním je Aquaman, kterého jsme mohli vidět v průšvihu jménem Justice League, a tím dalším je hrdina, který bude na plátně poprvé. Shazam se původně objevil v komiksu už v roce 1940, takže to není nějaký nový výmysl. Hlavní postavou filmu je kluk jménem Billy Batson, který dostane ten nejlepší dárek, když mu kouzelník Shazam propůjčí schopnost změnit se na nezničitelného superhrdinu. Otázkou trochu zůstává, jestli je opravdu možné všechno, co fungovalo před lety v kreslených sešitech, převést do podoby hraného filmu. Trailer je laděný do komedie a snaží se být vtipný, i když není. Zatím jediná cesta pro Shazam! se zdá být nechat ho na úrovni parodie, tak trochu jako byl lehce infantilní Thor 3. Podle ukázky ale zatím není jasné, jestli se to tvůrcům povedlo. Na druhou stranu, hubený Zachary Levi působí ve vycpaném červeném oblečku legračně dost.

DC Comics mají jeden velký problém, a to ten, že jsou prostě ve světě filmu až daleko za Marvelem. Fanoušci komiksů sice lamentují, že to a to měli u DC dřív a Marvel opisoval, ale to bylo před desítkami let. Divácká veřejnosti navíc komiksy většinou nezná, a těch superhrdinů začíná být trochu příliš. Snad Shazam! zaujme alespoň mladé obecenstvo. V našich kinech od 4. dubna 2019.

Drax zachraňuje stadion nevinných diváků

Final Score zatím vypadá na celkem pohodové akční béčko. Že vám to něco připomíná? Stadion plný nicnetušících fanoušků zachraňoval před teroristy Jean-Claudie Van Damme v oblíbené klasice Náhlá smrt z roku 1995. Tehdy šlo ale o hokejový zápas, tady je stadion trochu větší. Dave Bautista se jako bývalý mariňák Michael Knox pustí do záchrany návštěvníků fotbalového utkání. Pomůže mu i bývalý představitel Jamese Bonda, Pierce Brosnan. Bitky a přestřelky nechávají vzpomenout na éru Stephena Seagala nebo zmíněnéno Van Damma, když v dobách největší slávy sypali jeden film za druhým. Podle ukázky to navíc vypadá jako mnohem lepší zábava, než Stalloneho Plán útěku 2. Jestli to tak bude, se dozvíme zanedlouho, i když zatím nevíme, jestli v kině. Anglická premiéra je stanovena na 7. září 2018, ale česká distribuce se s termínem neozvala.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Recenze: Hotel Artemis – Jodie Foster jako zdravotnice v nemocnici pro gaunery. Proč je film tak strašně zbytečný?

Recenze: Mrakodrap vám způsobí závratě! Dwayne Johnson zase za sympatického tvrďáka. Žádná řežba, ale akčňák co má styl!