Filmové novinky: Black Panther od Marvelu, rychlá kola v animáku Auta 3 a mladý Han Solo ze Star Wars

Další Avenger na scéně

Marvel vystřelil ukázku na svůj nový přírůstek do stále rostoucího filmového universa. Black Panther je tady ve svém vlastním snímku a vy se můžete podívat na teaser trailer. Hrdina se poprvé objevil v Captain America: Civil War, kde se přidal na stranu Tonyho Starka pro registraci všech osob s nadlidskými schopnostmi. Po událostech v Občanské válce se král T’Challa vrací zpátky do své rodné země v Africe, uzavřené a technologicky vyspělé Wakandy, aby začal se svými povinnostmi jako nová hlava státu. Většinu technologií zde vyvinuli díky nalezišti vibrania, vzácného kovu, který má vlastnost pohlcoval energii. Z něho byl vyroben i štít Kapitána Ameriky. Své tajemství tu bedlivě střeží, aby nerost nepadl do špatných rukou a neznamenal hrozbu. T’Challa ale brzy zjistí, že o trůn usilují jisté frakce přímo ve Wakandě. Dva nebezpeční nepřátelé začnou plánovat zničení jeho země, a T’Challa se musí spojit s agentem C.I.A. Everettem K. Rossem a členy wakandských speciálních jednotek Dora Milaje, aby zabránili vtažení Wakandy do světové války. V souladu s tradicemi své země nosí jako maskovaný hrdina jméno Black Panther.

Pro zajímavost, tento komiksový charakter se poprvé u Marvelu objevil ve Fantastické čtyřce č.52 z roku 1966. Jeho autorem není nikdo jiný než Stan Lee a nakresil ho proslulý Jack Kirby. Na film si musíme počkat do 15. února 2018.

Přijíždí Blesk McQueen a Auta 3

Už tenhle týden do kin vstoupí animák Auta 3. Ukázek bylo vypuštěno už několik, tady přinášíme jednu trochu nostalgickou. Je Blesk McQueen už zastaralý? Nová generace závodníků ho zaskočí natolik, že je z ničeho nic postaven mimo závodní dráhu, kterou tolik miluje. Aby se dostal zpátky do hry, bude potřebovat pomoc horlivé mladé závodní techničky Cruz Ramirez, a najít inspiraci u zesnulého Hudsona Horneta. Legendární závoďák s číslem 95 musí dokázat, že to nejlepší ještě nemá za sebou a do starého železa nepatří. Blesk McQueen, šampion se srdcem na pravém místě, projde tou nejtěžší zkouškou, až se představí na největším okruhu závodů Zlatého pístu. Vrací se staří známí z Kardanové lhoty, jako užvaněný Burák, Sally, Seržant, Fillmore nebo Ramon.

První Auta z roku 2006 od Pixaru se staly hitem a patří mezi animáky, na které rádi zajdeme i my, podobně jako třeba Shrek nebo Příšerky s.r.o. Dvojka se motala kolem špionáže a odehrávala se po celém světě, zatímco první film zůstává věrný americkému venkovu a motá se kolem proslulé Route 66. Jsme zvědaví, jaké trable čekají Bleska tentokrát a jak si s nimi poradí. Už od 15. června, to je tenhle čtvrtek!

Han Solo a jak to všechno začalo

Jak už všichni víme, Star Wars odkoupil Disney, který značku využívá na maximum a chrlí nové filmy. Nejdřív to byla sedmá epizoda VII Síla se probouzí, poté film Rogue One, zasazený mezi obě známé trilogie. Osmá epizoda VIII The Last Jedi se právě natáčí, a stejně tak spin-off o Hanu Solovi. Pašerák, kterého v původních Hvězdných válkách ztvárnil Harrison Ford, se dočkal vlastního příběhu, který nám odhalí jeho příběh předtím, než se na nechvalně známé planetě Tatooine setká s Lukem Skywalkerem v baru v Mos Eisley. Jedná se tedy o prequel epizody IV, ve které Han Solo poprvé potká Chewieho a od Landa Calrissiana získá svou proslulou loď Millenium Falcon. Natáčení filmu odstartovalo 20. února a premiéra je stanovena na 24. května 2018. Mladého Hana hraje Alden Ehrenreich a Landa Donald Glover. Objeví se i Emilia Clarke nebo Woody Harrelson.

Musíme doufat, že kvalita filmů Star Wars neupadne, podobně jako u poslední sedmé epizody, kterou tvůrci naštěstí zalepili podařeným Rogue One: A Star Wars Story.

Postava dobrodruha Hana Sola byla ve staré trilogii ta nejoblíbenější.

Kdo ještě neviděl Auta, okamžitě to dožeňte a potom vyražte do kina na trojku. Na ostaní novinky si musíme počkat…

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Hugh Jackman jako Wolverine skončil. Co bude s dalšími X-Meny?

Filmové novinky: přistává Thor: Ragnarok, boxerské drama Chuck, komediální Zabiják & bodyguard a ochutnávka ze Star Wars: Poslední z Jediů