Hugh Jackman jako Wolverine skončil. Co bude s dalšími X-Meny?

Hlavní hvězda ságy X-Men odchází. Hugh Jackman si svojí roli ve filmu Logan: Wolverine zahrál naposledy. V plánu je ale hned několik filmů o mutantech. Kam se budou X-Meni vyvíjet dál?

Hugh Jackman si zahrál Wolverina poprvé ve filmu X-Men z roku 2000. Právě první film o mutantech rozpoutal moderní adaptace komiksů tak, jak je známe nyní. K dnešku má sága devět filmů a Jackman hrál nebo se objevil ve všech. Letošní přírůstek Logan: Wolverine je jeho posledním. Podobně jako v minulém století v komiksech, i ve filmech si mutant s drápy vydobil největší slávu. X-Meni ale nejsou jen Wolverine. Z kreslených sešitů se dá načerpat spoustu dalších možností inspirace na námět. Mají současní omlazení hrdinové šanci zaujmout diváka?

X-Men: New Mutants

Přesně tak se jmenuje nový projekt studia 20th Century Fox, které celé roky za X-Meny stojí. Bude se jednat o zcela nový tým žáků Xavierovy školy pro nadanou mládež. V čele bude stát Profesor X, kterého opět hraje James McAvoy. Navazuje se tak na filmy X-Men: První třída, X-Men: Budoucí minulost a X-Men: Apokalypsa, kde sledujeme osudy mutantů v 60., 70., a 80. letech. Čekají nás devadesátky? V New Mutants se setkáme s úplně novými tvářemi i příběhem. Bude se vycházet ze ságy New Mutants z 80. let, takže už známe i konkrétní postavy. Ty si odhalíme někdy příště, ale vyvstává jedna otázka. Budou mladí mutanti diváky zajímat? V X-Men: Apokalypsa se z původních hrdinů první trilogie neobjevil nikdo, noví protagonisté byli přijati bez zájmu a film žádnou díru do světa neudělal. Studio Fox se tak bude muset opravdu posnažit. Premiéra je v plánu 13. dubna 2018.

Deadpool 2

Hned poté, 1. června 2018, do kin vtrhne bláznivý Deadpool. Netřeba připomínat, že se odehrává ve stejném světě jako X-meni. Nepřístupný film slavil obrovský úspěch jak u kritiků, tak u diváků, a dal také zelenou natočit Logana jako film pro dospělé. Deadpool 2 byl oznámen téměř okamžitě a dnes už známe nějaké podrobnosti. Do snímku byl kromě Ryana Reynoldse obsazen herec Josh Brolin. Jeho role je mutant Cable, tvrdý voják s robotickou paží, který rád používá různé střelné zbraně. V předloze je synem Cyclopse a Jean Grey a cestuje časem z budoucnosti a zpět. Také je vůdcem týmu X-Force, brutální odnože X-Menů, kde se mimo Deadpoola objevil i Wolverine. Ty už pohromadě bohužel neuvidíme, i tak je ale týmovka X-Force v plánu. Zřejmě na nás čekají krvavé mutantí filmy, plné drsných hlášek a fuckování. Tak to máme rádi.

X-Men: Dark Phoenix

Dark Phoenix je další úspěšná dějová linie komiksové série. V něm získá telekinetička Jean Greyová přístup k obrovské síle, kterou sama tak úplně neovládá, a stane se smrtelnou hrozbou takřka pro celý vesmír. X-Meni v čele s Profesorem Xavierem tak musí čelit těžké zkoušce, aby zachránili svět před zkázou. Působení Dark Phoenix jsme měli možnost vidět už v X-Men: Poslední vzdor. Vzhledem k restartování dějových linií v X-Men: Budoucí minulost mají tvůrci volné ruce a Sophie Turner, mladá verze Jean Grey, se může objevit v novém filmu s námětem Dark Phoenix. Premiéra je stanovena na 2. listopadu 2018, takže v jednom roce uvidíme hned tři filmy s mutanty. Snad budou všechny stát za to a série neupadne do bláta. Komiksových adaptací je spousta a konkurence je tvrdá.

O Deadpoola se nebojíme, ale mají další mladí X-Meni šanci na úspěch? Taky vám bude chybět sympaťák Wolverine?

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Filmové novinky: přistává Thor: Ragnarok, boxerské drama Chuck, komediální Zabiják & bodyguard a ochutnávka ze Star Wars: Poslední z Jediů

Recenze: Logan – Wolverine naposledy a brutálně