Dovolená v obytném voze: proč se na ni vydat?

Pokud vám začínají pracovní starosti pomalu přerůstat přes hlavu, pak je nejvyšší čas vydat se na odpočinkovou dovolenou. V současné době ovšem není snadné najít volné místo v hotelu, kde byste se cítili komfortně.

dovolená v obytném voze

Určité řešení však nabízí dovolená v obytném voze, která se v posledních letech stává čím dál tím populárnější. Strávení několika dní v pojízdném karavanu je překvapivě zábavné, dobrodružné a navíc získáte několik nezapomenutelných zážitků, o nichž budete rádi vyprávět svým kamarádům a přátelům.

Svoboda pohybu

První a asi největší výhodou dovolené v obytném voze je absolutní volnost a svoboda pohybu. Nikdo vám totiž nebude říkat, kam jet nebo na jaká místa se podívat. Ba co víc, nejste omezeni ani místem na přespání, protože s moderním karavanem můžete zastavit prakticky kdekoliv. Jenom vy tak rozhodujete o tom, kudy pojedete, kde zastavíte a co během přestávky v cestě budete dělat.

Díky tomu můžete své plány libovolně konfigurovat podle aktuální nálady nebo fyzické kondice, což vám nenabídne žádný jiný druh dovolené.

Špatné počasí vás nezaskočí

Určitě se vám někdy stalo, že jste vyrazili na drahou dovolenou k moři nebo za teplem, ale bohužel vás nemile překvapilo špatné počasí. Vlivy přírody bohužel ovlivnit nemůžete, avšak můžete si zařídit takovou dovolenou, v rámci níž vás déšť nebo silný vítr nepřekvapí. Za volantem karavanu totiž držíte ve hře proti přírodě všechny trumfy v ruce.

V době chytrých telefonů a internetu není problém podívat se na spolehlivou předpověď počasí, a v případě očekávaného deště jednoduše odjet do lokality, kde svítí slunce. Po cestě si navíc užijete pohodlí a benefitů moderních karavanů.

Co na dovolené dělat v dešti?

Déšť je pravděpodobně tím nejhorším faktorem, který může úplně pokazit vaši dovolenou. Naplánujete si celou řadu výletů, ale pokud vám nebude přát počasí, bohužel se na žádné vysněné místo nepodíváte. Jenomže v tomto ohledu dovolená v obytném voze opět vyniká. Pokud se vám z nějakého důvodu nechce ujíždět špatnému počasí, máte ještě jedno řešení.

Vyrazte do nejbližšího kempu, kde svůj karavan připojte na přívod vody a elektřiny. V tomto okamžiku máte k dispozici prakticky plnohodnotné bydlení, v němž vás déšť rozhodně nemůže překvapit. Při dlouhé chvíli můžete pozorovat sousedy, jak se v deštivém počasí trápí stavěním stanu, zatímco vy si užíváte pohodlí a teplíčka.

Nemusíte balit objemné kufry

Muži sice nepotřebují na dovolenou hromadu oblečení, jako jejich drahé polovičky, ale přesto je třeba tento benefit uvést. Chystáte-li se na dovolenou u moře, pravděpodobně se do cílové destinace dostanete letadlem. To sice představuje rychlý dopravní prostředek, ale na druhou stranu se musíte vypořádat s celou řadou omezení, a především s balením kufrů.

Při dovolené v obytném voze vám nikdo nebude kufr násilně kontrolovat. Také se nemusíte obávat, že vaše zavazadla skončí v jiné destinaci, než vaše maličkost. Před dovolenou v karavanu jednoduše dáte všechny potřebné věci do obytného auta a vyrazíte.

Nemáte vlastní karavan?

Oslovila-li vás možnost dovolené v obytném voze a nejste-li vlastníkem karavanu, není nic jednoduššího než si takové vozidlo vypůjčit. Půjčovny obytných vozů jsou dnes ve velké oblibě, čemuž odpovídá i nabízený sortiment.

Nemusíme si nic nalhávat, pro mnoho z vás je půjčení obytného karavanu jedinou možností, jak si tento druh dovolené vyzkoušet, protože pořízení takového vozidla je neuvěřitelně drahé. Oproti tomu půjčovné na týden nebo 14 dní vás vyjde relativně levně.

Dovolená v obytném voze má své nezapomenutelné kouzlo. Pokud milujete samostatnost, svobodu rozhodování a zároveň prvotřídní pohodlí, je pro vás dovolená v karavanu tím nejlepší řešením na letošní léto.

FOTO: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Mobilní aplikace pro jízdní řády. Které jsou pro cestování hromadnou dopravou nejlepší a co nabízejí?

Jaké jsou ty nejlepší aplikace pro cestování? S těmito se určitě neztratíte