Jaké jsou ty nejlepší aplikace pro cestování? S těmito se určitě neztratíte

I když současná doba cestování moc nepřeje, stále se ve společnosti nachází velké množství vášnivých cestovatelů, kteří touží po poznání exotických krajin. Proč ale na cestách po světě nevyužít výhody moderních informačních technologií a zejména několika užitečných aplikací, které vám usnadní cestování. O které aplikace se jedná?

aplikace pro cestování

Kiwi.com – jízdenky a letenky

Mezi aplikace pro cestování patří i Kiwi.com. Ihned po výběru cílové destinace budete jako první řešit letenky, popřípadě jízdenky, díky nimž se do cíle své cesty dostanete. Aplikace Kiwi.com je jednou z nejlepších pro vyhledávání nízkonákladových letenek, po nichž většina cestovatelů v České republice touží.

Nemusíte se samozřejmě odkazovat pouze na aplikaci, ale lze využít i webovou stránku. Přes obě tyto platformy můžete během několika minut sehnat nejlevnější kombinace letenek či jízdenek prakticky do celého světa. Kromě nákupu můžete své rezervace také spravovat.

Aplikace pro cestování: Google Mapy

Kvalitní mapy můžete potřebovat ještě před odjezdem do cílové destinace. Pokud si nechcete svůj telefon zbytečně přehltit zbytečnými aplikacemi, jsou Google Mapy tím nejlepším možným řešením. Velice dobře poslouží pro přepravu na menší i střední vzdálenosti.

Hlavní výhodou je možnost nalezení nejkratší trasy do nejbližšího obchodu, restaurace nebo na hledanou památku. Google Mapy se hodí i pro cesty autem, kdy interaktivně plánují trasu podle uzavírek případně dopravních zácp.

Park4Night

Pokud se vydáváte na cestu autem, měli byste si stáhnout i aplikaci Park4Night. Tato francouzská aplikace se hodí pro všechny cestovatele s karavany nebo obytnými auty, neboť jsou do mapy přidávána všechna placená i neplacená parkoviště.

Kromě toho jsou v mapě vyznačena všechna odpočívadla nebo klidná zákoutí, kde můžete s karavanem nebo obytným autem v poklidu zaparkovat a přespat.

Kromě toho se aplikace Park4Night hodí pro nalezení bezplatného parkování v turisticky oblíbených městech, kde bývá se zaparkováním auta velký problém. Nejvíce vyznačených parkovišť i odpočívadel je v Evropě.

Booking

Při cestování po Evropě i po světě je třeba zajištění dobrého bydlení. Asi tou nejlepší aplikací na ubytování je Booking, který je cestovateli využíván především při krátkodobých výletech a nejenom ve městech.

V aplikaci se totiž nachází nespočet hotelů různých kvalit a různých cenových hladin, takže si v nich každý najde to své. Velkou výhodou je přehledná správa všech rezervací. Kromě toho při rezervování pokoje vidíte jeho přesné rozměry a vybavení, protože naaranžované fotky mohou klamat. Po příjezdu na hotel či penzion tak nebudete nepříjemně překvapeni.

Revolut

Nedílnou součástí plánování cesty jsou finance. Aplikace Revolut je v tomto ohledu nedocenitelným pomocníkem, který upotřebíte hlavně v zahraničí. Za 150 korun si objednáte platební kartu, s níž můžete bez větších problémů platit, ale hlavně můžete vybírat s výhodnějším kurzem místní měnu.

Neexistují žádné skryté poplatky a v zahraničí můžete najednou vybrat až 200 Eur. Prostřednictvím aplikace lze platební kartu velice rychle blokovat, což oceníte v případě jejího odcizení nebo ztracení.

WhatsApp

V cílové destinaci je často nutné komunikovat jak s majiteli hotelu, tak s průvodcem. Pokud si danou osobu nechcete ihned přidávat mezi své přátele na Facebooku, je WhatsApp ideálním prostředníkem online komunikace. V zahraničí je tato aplikace velice oblíbená, ovšem v České republice teprve nabírá na popularitě.

Většina cestovatelů tuto aplikaci využívá především v rámci komunikace s hotelem nebo penzionem. Další velkou výhodou je možnost bezplatného volání po celém světě. Malou nevýhodou je nutnost připojení k internetu, avšak internet v mobilu má dnes prakticky každý.

Pokud se chystáte na cestu do zahraničí, stáhněte si některé z těchto aplikací. V telefonu nezabírají tolik místa a během poznávání světa jejich přínos rozhodně oceníte.

FOTO: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Aplikace, se kterými můžete pozorovat noční oblohu jako profíci