Donald Trump a Melania: Jaký je jejich příběh lásky?

Prezident Trump a první dáma Melania Trump jsou v centru pozornosti od roku 2015, kdy Donald oznámil svou kandidaturu na prezidenta. Pár se ale setkal již v roce 1998 a od roku 2005 jsou manželé. Zde je kompletní časová osa jejich vztahů, od jejich prvního setkání až po jejich společný čas v Bílém domě.

donald trump a melania

Září 1998: Setkali se na večírku, který uspořádal jejich společný přítel Paolo Zampolli

Když se Donald Trump a Melania poprvé setkali v září 1998, Melania Knauss pracovala jako modelka v New Yorku poté, co v roce 1996 emigrovala do USA ze Slovinska. Podle Vanity Fair se Trump a Knauss poprvé setkali, když se během týdne módy zúčastnili večírku uspořádaného jejich společným přítelem a spolumajitelem Metropolitních modelů Paolo Zampolli.

1999: Trump a jeho druhá manželka Marla Maplesová dokončili svůj rozvod

Trump a jeho druhá manželka Marla Maplesová dokončili svůj rozvod v roce 1999 – těsně poté, co se Trump a Knauss poprvé setkali – ale od roku 1997 byli oficiálně od sebe. Podle New York Post Maples řekla The Telegraph:

„Donald nikdy nebyl mužem, kterého jsem si chtěla vzít. On a jeho svět mi byli cizí … Jsem tak šťastná, že jsem daleko od Donalda a jen se snažím pohnout tak daleko, jak jen můžu.“ V této době už se Donald a Melanie pravidelně stýkali.

Duben 2004: Donald požádal Melanii o ruku

Trump poklekl před Melanií s 15karátovým prstenem v hodnotě 1,5 milionu dolarů, který podle New York Times dostal za poloviční cenu. Budoucí paní Trumpová o svém zasnoubení pro New York Post řekla: „Bylo to velké překvapení. Jsme spolu velmi šťastní.“

22.ledna 2005: svatba v Palm Beach

Donald Trump a Melania se vzali v Palm Beach na Floridě dne a hostili recepci v Donaldově sídle Mar-a-Lago. Melanie na sobě měla couture šaty ve výši 100 000 dolarů, které navrhl John Galliano pro Christian Dior.

Mezi 500 hosty bylo i několik známých osobností, včetně Clintonových a Barbary Waltersové, Billy Joela a Tonyho Bennetta, kteří na recepci zpívali.

2006: Narození syna Barron

Barron William Trump se narodil 20. března 2006. Je jediným dítětem Melanie a pátým Donalda. Nejbližší nevlastní sourozenec Barrona je Tiffany, která je téměř o 13 let starší.

16. června 2015: Donald oznámil svou kandidaturu na prezidenta USA

Po letech přemýšlení ohledně kandidování na prezidenta Donald 16. června 2015 oficiálně oznámil svou kandidaturu na Trump Tower v New Yorku. Jeho dcera Ivanka ho představila na jevišti, zatímco sestupoval po eskalátoru s Melanií. Během svého projevu učinil řadu prohlášení týkajících se jeho agendy, včetně vybudování zdi podél americké hranice s Mexikem.

11. června 2017: Melania a Barron se k Donaldovi připojili v Bílém domě

Jakmile byl prezident Trump oficiálně uveden do úřadu, přestěhoval se z New Yorku do Bílého domu ve Washingtonu, DC. Ale na rozdíl od tradice se k němu Melania a Barron měsíce nepřipojili. Oficiálně se přestěhovali do Bílého domu 11. června a Melania na oslavu tweetovala obrázek jejího pohledu na Washingtonský památník.

12. ledna 2018: Zprávy o aféře mezi nově zvoleným prezidentem a pornoherečkou Stormy Daniels

V roce 2018 se objevily zprávy o aféře mezi prezidentem Trumpem a hvězdou filmu pro dospělé Stormy Daniels. Podle The Wall Street Journal právník Trumpa zařídil platbu Daniels 130 000 dolarů měsíc před volbami v roce 2016 „jako součást dohody, která jí znemožňuje veřejně diskutovat o údajném sexuálním setkání s panem Trumpem“.

Podle Danielse došlo k aféře v červnu 2006, krátce poté, co se narodil Barron. Z této aféry se ale pár vzpamatoval.

2. října 2020: Oba měli pozitivní test na COVID-19

Uprostřed předvolební kampaně do roku 2020 měl prezident i první dáma pozitivní test na COVID-19. Jejich syn Barron měl také pozitivní test spolu s několika členy personálu Bílého domu.

2. listopadu 2020: Melania před volbami přednesla svůj finální projev v kampani.

Den před prezidentskými volbami v roce 2020 přednesla Melania samostatný projev v Huntersville v Severní Karolíně. V něm prosazovala úsilí svého manžela, pokud jde o pandemii koronaviru, a opakovala zprávy prezidenta Trumpa o právu a pořádku, zatímco znehodnocovala kandidáta na prezidenta Joe Bidena. Následujícího dne hlasovala pro svého manžela v Palm Beach na Floridě.

Jedná se tak o jeden z nejstabilnějších párů celebrit.

foto: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Barack a Michelle Obamovi: jaký je příběh jejich lásky?

Michael Douglas a Catherine-Zeta Jones. Jak šel čas s jejich vztahem?