Michael Douglas a Catherine-Zeta Jones. Jak šel čas s jejich vztahem?

Slavný pár, který nemusíme dlouze představovat. Jak šel s ním čas?

catherine-zeta jones michael douglas

Michael Kirk Douglas

Michael Kirk Douglas se narodil 25. září 1944 v New Brunswicku v New Jersey herci Kirkovi Douglasovi a jeho manželce Dianě Dillové. Douglas vyrůstal se třemi bratry: Joelem, Peterem a Ericem, ovšem svou lásku jménem Catherine-Zeta Jones našel až později.

Jako syn slavného herce vyrostl Douglas v napjatém vztahu se svým otcem, který se vyvíjel více v průběhu života. Vystudoval drama na University of California v Santa Barbaře a v New Yorku na Neighborhood Playhouse School of the Theatre a American Place Theatre.

Herec se proslavil poté, co hrál v policejní show Streets of San Francisco (1972–1977). Jeho stěžejní hlavní role byly ve filmech The China Syndrome (1979), Romancing the Stone (1984) a Wall Street (1987), za které získal Oscara. Pozdější filmy zahrnují Fatální přitažlivost (1987), Základní instinkt (1992) a Wonder Boys (2000). 

Catherine Zeta-Jones Douglas

Catherine Zeta-Jones Douglas, narozená 25. září 1969 je waleská herečka. Zeta-Jones, která se narodila a vyrůstala ve Swansea, od mladého věku toužila být herečkou.

Jako dítě hrála role ve West Endu v produkci muzikálů Annie a Bugsy Malone. Vystudovala hudební divadlo na Arts Educational Schools v Londýně a její průlom přinesla hlavní role v inscenaci 42. ulice v roce 1987.

Její filmová premiéra se odehrála v neúspěšném francouzsko-italském filmu 1001 nocí (1990). Ale větší úspěch zaznamenala jako stálice britského televizního seriálu The Darling Buds of May (1991–1993). Poté se přestěhovala do Holywoodu.

Catherine Zeta-Jones je držitelkou několika ocenění, včetně Oscara, Britské akademie filmových cen a Tony Award, a v roce 2010 byla jmenována nositelkou Řádu britského impéria (CBE) za své filmové a humanitární úsilí. Její boj s depresí a bipolární poruchou byl dobře zdokumentován v médiích. Je vdaná za amerického herce Michaela Douglase, se kterým má dvě děti.

Kde se potkali Catherine-Zeta Jones a Michael Douglas?

Catherine Zeta-Jones se setkala s o 25 let starším hercem jménem Michael Douglas na filmovém festivalu v Deauville ve Francii v srpnu 1998 poté, co jej představil Danny DeVito. Zasnoubili se 31. prosince 1999 a vzali se v hotelu Plaza v New Yorku dne 18. listopadu 2000 po dokončení Douglasova rozvodu.  

Slavný ceremoniál, jehož cena se odhaduje na 1,5 milionu GBP, označila BBC jako „svatbu roku“. Pár podepsal smlouvu o 1 milionu liber s OK! Časopisem o uvolňování fotografií z akce – a zbytek tisku neměl povolen vstup. Navzdory tomu novináři Hello! časopisu tajně pořídil snímky obřadu a pár časopis úspěšně žaloval za narušení soukromí.

Catherine-Zeta Jones a Michael Douglas: Náročné období slavného páru

Michael Douglas a Catherine Zeta-Jones mají dvě děti: syna Dylana Michaela (narozen srpen 2000) a dceru Carys Zeta (narozena duben 2003). Rodina žila na Bermudách do roku 2009, a od roku 2016 žije na venkově ve státě New York.  V roce 2010 byla Michaelovi Douglasovi diagnostikována rakovina jazyka a Catherine Zeta-Jones čelila emocionálně bouřlivé době.

Tato doba vedla k tomu, že Catherine Zeta-Jones trpěla depresemi a navzdory počátečním obavám veřejně hovořila o tom, že trpí bipolární poruchou. V roce 2011 vyhledala léčbu a vrátila do nemocnice a znovu v roce 2013.

Kvůli stresu z obou nemocí se manželé v roce 2013 rozhodli žít odděleně, aniž by podnikli právní kroky k rozluce nebo rozvodu. V roce 2014 se ale usmířili a Michael Douglas uvedl, že jsou silnější než kdy jindy.

Jejich manželství bylo znovu zkoušeno, když byl Douglas obviněn bývalou zaměstnankyní ze sexuálního obtěžování. Následně ale toto obvinění popřela a sdělila, že to byla „úplná lež, výmysl, žádná pravda.“ Catherine Zeta-Jones se k žalobě vyjádřila v listopadu téhož roku. „Moje děti a já jsme byli těmito obviněními hluboce zdrceni,“ řekla londýnskému The Times.

I přes všechna tyto úskalí, pár stále patří mezi ty nejstabilnější v Hollywoodu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Rozvod aneb 10 slavných hollywoodských párů, které se rozešly

Vypořádání po rozvodu ve světě celebrit: Kdo koho “oškubal”?