Barack a Michelle Obamovi: jaký je příběh jejich lásky?

Bývalý prezident Barack Obama a bývalá první dáma Michelle Obama jsou světoznámí. I když jsou známí jako jeden z nejstabilnějších párů celebrit, víte, jak se seznámili? Máme pro vás seznam jejich nejromantičtějších zážitků za posledních 25 let.

Barack a Michelle Obamovi

1989: Michelle byla přidělena jako Barackova mentorka do jejich advokátní kanceláře

Barack Obama, 28 let, a Michelle Robinson, 25 let, se setkali v advokátní kanceláři Sidley Austin LLP, kde byla Robinson jmenována jeho mentorem. Tehdy ještě neměli ani ponětí, že zanedlouho budou nést jméno Barack a Michelle Obamovi.

Protože jsem chodila na Harvard a barack také chodil na Harvard, firma si pomyslela, že by nás dva mohla spojit, ale nevěděli, že nás spojí na celý život,“ řekla Michelle pro ABC News.

1989: Měli své první rande

Ačkoli to byla jeho mentorka, to nezabránilo budoucímu prezidentovi, aby ji pozval na rande. Michelle přiznala, že v té době se jí na rande s Barackem moc nechtělo.

První moment, kdy mě pozval, jsem si myslela, že to v žádném případě neudělám, že by to bylo nevhodné. Ale nakonec ustoupila a dvojice šla na rande. Začali obědem na Institutu umění v Chicagu, šli na procházku a nakonec šli na film Spike Lee „Do The Right Thing“.

„Ukázal všechny své stránkyy – byl moderní, pozorný, kulturní a citlivý,“ řekla Michelle později The Telegraph.

1991: Zasnoubili se

Pár se zasnoubil na večeři, která měla oslavovat Barackovo složení advokátní zkoušky. „A pak najednou přišel číšník s dezertem a podnosem. A byl v něm prsten. Byla jsem úplně v šoku,“ řekla později Michelle. Samozřejmě řekla ano.

1992: Vzali se

Pár se vzal 3. října 1992. Michelle později poznamenala, že sliby jejího manžela byly jen letmým pohledem na to, co mělo přijít. „Barack neslíbil bohatství, pouze život, který bude zajímavý. A to teda rozhodně splnil.“

1998: Narodilo se jim první společné dítě

Pár přivítal své první dítě, Maliu Ann Obamu, 4. července 1998. Měla velmi vlasteneckou oslavu, která byla jen předzvěstí toho, co pár čeká.

2001: Narodilo se jim druhé dítě

Natasha Obama, aka Sasha, se narodila 10. července 2001. Barack uvedl, že si myslí, že láska jeho a Michelle byla skvělým příkladem pro jejich dcery a že se ukázalo, že jsou to chytré mladé ženy.

„Skvělá věc na děvčatech je, že mají ve své matce úžasný vzor,“ řekl Obama pro Essence. „Viděli, jak s Michelle komunikujeme – viděli nejen lásku, ale také respekt, který prokazuji jejich matce.

Takže si myslím, že mají docela velká očekávání ohledně toho, jaké by jejich vztahy měly být, a to mi dává jistotu ohledně budoucnosti. Někdy o těchto věcech vtipkuji, ale pravdou je, že jsou to chytré, stabilní mladé ženy. “

2004: Barack byl zvolen do amerického Senátu

Barack se stal senátorem státu za Illinois v roce 2004 a katapultoval rodinu do národního reflektoru. Michelle byla v jeho kampani pozoruhodnou osobností, ale měla svou vlastní působivou roli viceprezidentky pro komunitní a vnější záležitosti na nemocnicích University of Chicago.

2008: Barack byl zvolen prezidentem

Michelle nakonec pomohla Barackovi, aby byl zvolen 44. prezidentem Spojených států amerických.

„Pokud byste chtěli vyjmenovat 100 nejpopulárnějších věcí, které jsem jako prezident udělal, je číslo jedna manželství s Michelle Obamovou,“ řekl Barack během projevu o stavu Unie v roce 2010.

2012: Barack vyhrál znovuzvolení

Barack vyhrál nabídku znovuzvolení proti Mittu Romneymu v prezidentských volbách v roce 2012. Prezident Obama poznamenal, že bez podpory a vedení Michelle by za svůj čas v kanceláři nemohl udělat tolik.

„Je zřejmé, že bych bez Michelle nemohl udělat nic, co jsem udělal … nejenže to byla skvělá první dáma, ona je jen moje skála.“

2017: Oslavili Barack a Michelle Obamovi 25 let manželství

3. října 2017 spolu tito dva oslavili 25 let silného manželství. „Šťastné 25. výročí @ barackobama. O čtvrt století později jsi stále můj nejlepší přítel a nejneobyčejnější muž, kterého znám. Miluji tě,“ tweetovala Michelle.

Jak je vidět, jejich láska je stálá a vroucí. Jen tak dál!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Celebrity a sekty: která podivná religiózní sdružení mají mezi svými členy slavné osobnosti?

Vypořádání po rozvodu ve světě celebrit: Kdo koho “oškubal”?