Dcery Evy Vejmělkové jako by jí z oka vypadly!

Může se to zdát nefér, ale slavní a krásní lidé mají zkrátka vždycky krásné děti. Genetika si v tomhle případě umí prosadit svou. Nejinak je tomu i u dnes šarmantní, kdysi neodolatelně krásné herečky Evy Vejmělkové. Té už je dnes jedenapadesát, ale má doma dvě dcery, které jako by jí z oka vypadly.

dcery Evy Vejmělkové

Dcery Evy Vejmělkové jsou navíc talentované, byť z nich asi herečky nebudou. Starší Tara letos odmaturovala a navzdory koronavirovým těžkostem začala studovat medicínu na vysoké škole. Mladší Rita zase začala chodit na gymnázium. Nutno dodat, že Eva Vejmělková si hlídá rodinné soukromí, a tak na rozdíl od dětí jiných celebrit jsou její dcery veřejnosti téměř neznámé.

Československá femme fatale

Sama Eva už přitom v jejich věku excelovala na filmovém plátně (jak ale bylo zmíněno, Dcery Evy Vejmělkové herečky asi nebudou). Stala se hlavní hvězdou filmu režiséra Dušana Rapoše Fontána pre Zuzanu.

Dušan Rapoš se mimochodem později stal jejím manželem a také otcem obou zmíněných dcer. Role Zuzany každopádně šestnáctileté studentce konzervatoře otevřelo dveře k desítkám dalších rolí. Asi nepřekvapí, že v následující dekádě hrála samé krásky a femme fatale.

Kde známá herečka ještě hrála?

Do téhle kategorie spadají i role Píšťalky ve dvou dílech filmové ságy o básnících nebo Hanka v seriálu Chlapci a chlapi. Jako jedna z mála českých a slovenských hereček si Eva Vejmělková zkusila i role v zahraničních filmových produkcích.

Ještě před revolucí hrála hlavní roli v polském dramatu Penelopy, kde se dokonce objevila v rouše Evině. V roce 1996 se pak bez většího úspěchu mihla v hollywoodském dobrodružném fantasy snímku Dračí srdce.

Hlavním těžištěm její kariéry je však osudový režisér i muž Dušan Rapoš, do všeobecného povědomí i srdcí fanoušků se zapsala právě díky rolím v jeho filmech. Kromě zmíněné Fontány pre Zuzanu, která se dočkala dalších dvou dílů, jde třeba o film Suzanne. V posledních letech pak manželé spolupracovali na filmech Muzzikanti a Ženská pošta, druhý jmenovaný měl premiéru letos.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jana Preissová: maminka z komedií je dávno babičkou

Jak dnes vypadá Kudrnatá Su? Je z ní úspěšná zpěvačka