David Beckham si vydělá 1,5 milionu korun denně

Řada bývalých sportovních hvězd po konci aktivní kariéry finančně strádá, a to bez ohledu na to, kolik si sportem vydělaly. Jen zlomek bývalých profesionálních sportovců se dokáže prosadit i v běžném pracovním životě.

david beckham

Velkou výjimkou je ovšem bývalý fotbalista David Beckham. Anglický fotbalový elegán se módě a modelingu věnoval už v dobách, kdy jeho umění aplaudovali fanoušci Manchesteru United nebo Realu Madrid. A teď to jen zúročuje.

Boty, hodinky i oblečení David Beckham

V luxusních buticích ve Velké Británii, Spojených státech, nebo třeba v Saudské Arábii totiž můžete koupit oblečení i doplňky s Beckhamovým podpisem. Nic pro běžné smrtelníky, což dokládá i fakt, že bývalý fotbalista vydělává na svém jméně velké peníze. Konkrétně 50 tisíc liber denně, tedy v přepočtu půldruhého milionu korun.

Jméno David Beckham podle agentury Seven Global LLP, která bývalého sportovce zastupuje, má obrovskou hodnotu i ve státech, v nichž není fotbal příliš populární. Spolu s manželkou Viktorií totiž David tvoří jeden z nejhvězdnějších párů mimo Hollywood. Jako o evropském páru se o nich už mluvit nedá, neboť se Beckhamovi přestěhovali na Floridu, kde koupili luxusní nemovitost v hodnotě nekolika desítek milionů dolarů.

Také Viktoria má své módní značky

Bývalý fotbalista ale není jediný člen rodiny, který se snaží vydělávat na svém slavném jménu. Davidova manželka, popová zpěvačka Victoria, má vlastní firmu Victoria Beckham Limited, která se stará o hned několik módních značek a zastupuje ji i při jejích aktivitách v showbyznysu.

Victorii se však zdaleka nedaří tak úspěšně jako Davidovi. Její firma si loni vzala půjčku ve výši zhruba čtvrt miliardy korun, aby podpořila Viktoriinu módní značku. Právě na umořování těchto dluhů podle všeho rodina Beckhamových používá peníze, které teď David vydělává.

david beckham
Zde je ženský idol se svou manželkou Victoriou. (zdroj foto: mirror.co.uk)

FOTO: mirror.co.uk

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Victoria a David Beckham. Jaký je příběh jejich lásky?

Módní kolekce Davida Beckhama. Jen pro opravdové chlapy!