České filmy v kinech! Na co se vypravit a co můžeme očekávat? Jiří Langmajer, Miroslav Donutil a další!

Na jaký český film vyrazit hned a který čekat v nejbližších týdnech? To je Jiří Langmajer v komedii Po čem muži touží, Miroslav Donutil na stopě tajemství ve filmu Doktor Martin: Záhada v Beskydech, a chystané drama Cena za štěstí.

Miroslav Donutil jako Doktor Martin

Žába k zulíbání po česku

Film Po čem muži touží už nějakou dobu úřaduje v našich kinech. V hlavní roli je Jiří Langmajer jako Karel Král, trochu cynický šovinista, který je šéfredaktorem magazínu Playboy. Užívá si svého nezávazného způsobu života, dokud se nenahromadí několik průšvihů, které se Karlovi sesypou na hlavu. Hádka s bývalou manželkou, autonehoda a navíc vyhazov z práce – a k tomu všemu je na jeho místo dosazena mladá šéfredaktorka Leona, kterou hraje Táňa Pauhofová. Karel jde celou situaci zapít, a náhodou skončí u vědmy, u které si ze vzteku přeje, aby byl raději ženou. Protože to prý mají ženské daleko jednodušší. Ráno se pak Karel probudí, ale něco je špatně. Před zrcadlem stojí on… ale je to žena. Karla v těle opačného pohlaví hraje Anna Polívková, a přestože se námět výměny těla opakoval ve filmech častěji, tenhle je jako vystřižený z komedie Žába k zulíbání, kde hrál komik Rob Schneider. Jestliže film znáte, dostanete to samé – problémy s ženskou kosmetikou, vlasy, chozením na podpatcích, kamarád si musí osahat „nové“ vybavení a podívat se mezi nohy. Pokud chcete komedii Po čem muži touží stihnout, vyrazte do kina co nejdřív, film se stále promítá, ale premiéra byla už 20. září.

Miroslav Donutil znovu v kinech!

Příběhy doktora Martina si získaly na televizních obrazovkách slušnou oblibu. Může za to nesporně fakt, že titulní postavu ztvárnil populární herec Miroslav Donutil. Ten se teď vrací v celovečerním filmu s názvem Doktor Martin: Záhada v Beskydech. Příběh bude mít tak trochu detektivní zápletku, protože se doktor Martin zapojí do vyšetřování starých kosterních pozůstatků, které jsou nalezeny v okolních lesích. Dávné tajemství vyplouvá na povrch, a jeho stopy vedou až hluboko do dob první republiky. Doktor Martin musí zároveň vyřešit nedorozumění se svojí partnerkou Lídou, a k tomu se postarat o svého malého potomka. Vtipným prvkem je potom samozřejmě strážmistr Topinka. Příběh je tak trochu méně lékařský, než bychom čekali, ale za to zkrátka může celovečerní formát, který volal po trochu větším dobrodružství. Scénář napsal Tomáš Končinský a režie se ujal Petr Zahrádka, který film točil v létě a na podzim roku 2018. V dalších rolích se objeví Jitka Čvančarová, Jana Štěpánková, Tomáš Jeřábek, Marek Taclík nebo Jiří Bartoška. Premiéra je 6. prosince 2018.

Jaká je cena za štěstí?

Film Cena za štěstí natočila režisérka Olga Dabrovská, která se podílela na scénáři snímku Samotáři. Ukazuje příběhy obyčejných lidí a jejich mnohdy složité a propletené životy, vztahy, lásky a peripetie. Jsou to lidé, kteří svoje štěstí někde ztratili a pokoušejí se k němu znovu nalézt cestu. Co je to lidské štěstí a jaké může mít podoby? OsudY jednotlivých hrdinů se začínají odvíjet postupně, a časem se vzájemně propojují v jeden veliký koláč života. V hlavních rolích vystupují Ivana Chýlková, Vanda Hybnerová, Pavel Řezníček, Tomáš Hanák nebo Josef Trojan. Film bude uveden do našich kin 10. ledna 2019.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Kriminální drama Vdovy stojí za vidění! Povede se čtyřem ženám riskantní operace, ke které je dohnaly okolnosti?

Gerard Butler asi dělá něco “špatně”. Alkohol mu ničil kariéru, jeho filmům se nedaří a teď přišel i o dům. Zadaří se po Útoku z hlubin?