7 celebrit za mřížemi: Kdo ze slavných měl problémy se zákonem?

Dnes jsou slavní, obdivovaní a také bohatí. V minulosti ale měli problémy se zákonem, a tak se řada z nich nevyhnula pobytu za mřížemi. Některé známé osobnosti jsou proslulé svým nezřízeným životem, takže asi nikoho nepřekvapí, že se tito lidé už podívali i do vězení. U některých je to ale velkým překvapením.

za mřížemi

Kdo z vašich oblíbenců má divokou minulost? Budete se asi hodně divit, kteří slušňáci alespoň jednou v minulosti skončili za mřížemi!

Reese Witherspoon

Kdo by to do blonďaté a úspěšné herečky řekl. Ale i tahle Pravá blondýnka měla problémy se zákonem, i když zpočátku nešlo o nic vážného. V roce 2013 jela se svým manželem autem, ale podařilo se jí najet do špatného pruhu. Když policie Reese Witherspoon zastavila, vystoupila ze svého vozu a začala se přít se strážci zákona. Za to byla zadržená, policie ji zastavila právem.

Mark Wahlberg

Slavný hollywoodský herec to neměl v dětství jednoduché, měl osm sourozenců, rodina neměla moc peněz a bydleli v malém bytě. Už ve svých čtrnácti letech tak sešel Mark Wahlberg na scestí, když se přidal ke gangu a začal obchodovat s drogami. Chtěl své rodině přilepšit, ale to se mu nevyplatilo. Byl několikrát zadržen policií, a dokonce on sám byl už v dospívání závislý na kokainu. K tomu všemu se dostal do velkých problémů, když se připletl do potyčky se dvěma muži, jež měl údajně zcela bezdůvodně napadnout.

herec
Mark Wahlberg je dnes jednou z nejlepších hollywoodských hvězd. (foto: buzzfuss/123RF)

Nejprve mu hrozilo až deset let za mřížemi, ale odpykat si nakonec musel „jen“ trest za ublížení na zdraví ve výši pětačtyřiceti dnů. Vězení ho ale napravilo, uvědomil se a po propuštění začal poctivě pracovat. Nakonec to dotáhl až na jednu z největších současných hollywoodských hvězd.

Bruno Mars

Do populárního zpěváka by to taky jeden neřekl. Ale ani jemu se skandál nevyhnul. V roce 2010 skončil na policii poté, co se u něj na hotelovém pokoji v Las Vegas našel kokain (jak originální). Byl obviněný, ale nakonec vyváznul bez trestu. K incidentu se po letech sám vyjádřil a vše komentoval slovy, že byl příliš mladý a vůbec nepřemýšlel.

Bruno Mars – Just the way you are

Lindsay Lohan

To herečka Lindsay Lohan měla problémů se zákonem požehnaně. Možná ve svých nejdivočejších časech měla za mřížemi i svoje vlastní apartmá. Z oblíbené hvězdy filmů pro mládež se stala na několik let úplná troska, která byla na policii skoro jako doma. Zatčená byla například za řízení pod vlivem alkoholu, za držení drog, ale i za to, že porušila svou podmínku, která jí byla v rámci trestu udělená.

Mel Gibson

Uznávaný herec a režisér Mel Gibson je známý tím, že má poněkud kontroverzní názory a nebojí se je vypustit do světa. V roce 2006 se o herci začalo mluvit v souvislosti s incidentem, při kterém měl zaútočit dokonce na policistu, a navíc ho urážet antisemitskými výroky. V roce 2011 mu pak hrozilo i vězení, a to za napadení své přítelkyně. Statečné srdce se však ke všemu doznal, a tak za mříže nešel, i když dostal za svůj čin tříletou podmínku.

herec
Mel Gibson je celkově hodně kontroverzní cápek. (foto: buzzfuss/123RF)

Robert Downey Jr.

Dnes populární představitel filmového Iron Mana byl dříve závislý na drogách – a za mřížemi si pobyl celkem slušnou dobu. Psal se rok 1999, když byl herec poslaný na čtrnáct měsíců do vězení za zběsilou jízdu v automobilu pod vlivem drog. Za katrem se ale choval příkladně, a tak mu byl trest zkrácený, po šesti měsících mohl věznici opustit. Dobré chování mu ale na svobodě nevydrželo ani dva dny. Herec se opět vrátil ke drogám, a tak byl odsouzený znovu za nedodržení podmínky. Do vězení šel zas, ještě mu tam ani nevychladla postel – a k původnímu trestu dostal ještě další měsíc jako bonus.

Iron Man (trailer)

Jan Révai

Ale nezlobí jen zahraniční celebrity. I u nás by se pár hříšníků našlo. Třeba herec Jan Révai se ještě před svou hvězdnou hereckou kariérou také živil dost nečestně. V mládí vykrádal auta a na živobytí si vydělával třeba prodejem autorádií. Byl také vášnivým hráčem automatů a jako gambler se dostal do dluhů. Z dluhové pasti ho měly dostat peníze z přepadení. Sám zosnoval plán na přepadení čerpací stanice, se svým komplicem ale byli velmi rychle dopadeni a herec si musel jít odsedět tři a půl roku za mříže. Po propuštění se z něj ale stal jiný člověk. Takový, jak ho známe dnes.

Obsáhlý rozhovor s hercem Janem Révaiem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Drogová závislost. Které celebrity se odrazily ze dna a úspěšně s ní bojují?

Hanebný pancharti existovali, jen to nebyli amíci, ale Britové