Takhle vypadala stará Kropáčková z Troškovy komedie, když jí bylo 20 let

Máte rádi filmové komedie a trávíte hodně času jejich sledováním? Dáváte přednost českým nebo zahraničním tvůrcům? Komedie jsou skvělým řešením do nepohody, dokáží nás uvolnit, rozesmát a můžeme se u nich skvěle pobavit. Jedním z velkých protagonistů filmové zábavy v naší zemi je filmový režisér Zdeněk Troška.

Kropáčková

Každý jistě zná jeho komedie a s tím si vybaví celou řadu jmen, které se v těchto filmech objevily. Pokud jste viděli komedii Kameňák, nemusíme vám představovat jednu z nejkontroverznějších postav, která se zde objevila. Ano, máme na mysli legendární paní Kropáčkovou. Všichni si ji pamatujeme jako starou paní, která díky modrému pramenu chytila druhou mízu, ale možná se budete divit, jak vypadala, když jí bylo 20 let!

Kropáčková
Anna Vejvodová si potrpěla na parádu. (foto: rodinný archiv Oldřicha Vejvody)

Kropáčková je pojem

O postavě tzv. staré Kropáčkové nemusíme dlouho mluvit. Každý, kdo viděl komedie Zdeňka Trošky, které byly zasazené do fiktivně vytvořeného jihočeského města Kameňákov, si ji jistě dobře vybaví. Tato několikadílná komedie se stala ve své době hitem a stále si drží poměrně dobré postavení na poli českých zábavných snímků. Filmy postavené na klasických vtipech nadchly hromady lidí a spousta vtipů díky těmto filmům zevšedněla. Stará Kropáčková, kterou ztvárnila herečka Anna Vejvodová, byla právě jednou z hlavních postav, jež film zpopularizovaly.

Proslavila druhý díl

Konkrétně Kropáčková se proslavila ve druhém dílu. Právě stará dáma páchá v Kameňakově trestnou činnost, znásilňuje každého muže, zejména ty mladé a čerstvé. K tomu jí pomáhá zázračný modrý pramen, který jí jednoho hezkého dne natekl do sklepa. Pak už stačilo jen ochutnat a babča mohla jít na věc. V tu chvíli se v ní probudila ohromná síla, chuť a energie, kterou měla ve svých dvaceti letech. Pro samotnou herečku to jistě bylo velmi osvěžující, neboť právě díky této roli se mohla vrátit do stavu svého mládí.

Ukázka z komedie Kameňák 2.

Návrat do minulosti

Herečka Anna Vejvodová zemřela již v roce 2013, nicméně za svého mládí to byla obrovsky elegantní a krásná dáma, která oslňovala všechny muže kolem sebe. Díky roli čiperné babičky se tedy mohla vžít zpět do dob, kdy byla touto kráskou a pány uháněla. Podívejte se na fotografie a posuďte sami. Opravdu se jednalo o moc krásnou ženu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Ženám vstup zapovězen. Kam ženy nemůžou?

Češi i Slováci opět spolu, většinu z nich zajímá udržitelnost, hybnou silou eko revoluce jsou ženy