Nemladší britský miliardář zbohatl díky pandemii koronaviru

Zatímco mnohé firmy se během pandemie dostaly do existenčních potížích, jiná odvětví zažívají doslova žně. A nejde jen o obory, které jsou bezprostředně spojené se zdravotnictvím.

britský miliardář

Daří se také zásilkovým obchodům, virtuálním a digitálním službám všeho druhu nebo tvůrcům online her. Také šestadvacetiletý Johnny Boufarhat, nejmladší britský miliardář, zbohatl díky pandemii.

Svůj projekt spustil v březnu 2020

Britský miliardář Boufarhat je autorem platformy Hopin, jejíž aktuální tržní hodnota překročila hranici 4 miliard liber, tedy zhruba 120 miliard korun. Boufarhat sám vlastní jen 35 % akcií Hopin, i tak o něm však můžeme bez obav říci, že je pohádkově bohatý.

Platformu Hopin přitom začal vyvíjet, když byl sám na dně – nemoc jej upoutala na lůžko a ztrátu sociálního kontaktu s přáteli i rodinou těžce nesl. Jako světoběžník, který se narodil v Austrálii, vyrůstal ve Spojených státech a nyní žije v Anglii, pak Boufarhat cítil, že geografická vzdálenost by už v dnešním světě neměla být bariérou.

Načasování však bylo naprosto skvělé, Boufarhat totiž projekt spustil v době, kdy na Velkou Británii udeřila první vlna koronavirové pandemie. A s ní pochopitelně také první vlna lockdownů a dalších protiepidemických opatření, během kterých byli lidé nuceni trávit čas doma. Hopi, přímý konkurent Zoomu a dalších videokonferenčních nástrojů, se v tomto období skvěle uchytil, a to nejen v domovském Spojeném království.

Sociální nástroj

Vzhledem k okolnostem, během kterých Boufarhat Hopin vyvíjel, jde primárně o sociální nástroj ke komunikaci. Právě tím se Hopin odlišuje od ostatních platforem. Boduje zejména u lidí, kteří hledají alternativu k běžným platformám pro firemní online meetingy a porady. Hopin tak umožňuje pořádání takových virtuálních setkání, jako jsou třeba veletrhy, konference, ale i workshopy a autorská čtení.

FOTO: thesun.co.uk

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Milionáři i celebrity klimatické změny neřeší. Ve svých letadlech létají dál, i když se řeší každý gram CO2. Proč to nikomu nevadí

Z nuly milionářem. Co byste měli studovat a jde to i bez speciální školy?