Britský premiér Boris Johnson má 6 dětí – jedno z tajné aférky

Jen málokterý politik je vzorem ctnosti. A nejen u nás, vroubky mají i politické špičky tak tradicionalistických zemí, jako je Velká Británie. V té je mimo jiné předsedou vlády muž, který dlouho ctil rodinné hodnoty. Alespoň na venek. Ale pak se ukázalo, že ministerský předseda Boris Johnson má kromě čtyř legitimních dětí z prvního manželství s právničkou Marinou Wheelerovou také nemanželského syna z tajné milostné aférky. Nejmladšímu synovi, kterého má Johnson se snoubenkou Carrie Symondsovou, bude brzy rok.

boris johnson

Ne až tak konzervativní lídr Konzervativní strany

Boris Johnson je přitom hlavní tváří, byť ne předsedou, Konzervativní strany, jedné ze dvou tradičních britských politických stran. Ta se řadí ke středopravicovému euroskeptickému proudu.

Mezi pilíře politického programu strany patří podpora tradiční rodiny, živnostníků nebo malých a středních podniků. Konzervativci mají blízko i k anglikánské církvi, která se na rozvody, nebo dokonce nevěru dívá skrz prsty.

Boris Johnson má přitom za sebou rozvody hned dva. První manželství se spolužačkou z vysoké školy Allegrou Mostyn-Owenovou vydrželo šest let a bylo bezdětné. O druhém manželství a čtyřech dětech, které přineslo, už byla řeč.

V jeho průběhu si ovšem Johnson prožil nejméně jednu milostnou aféru. Kromě jistě příjemných zážitků si z ní Johnson odnesl ještě jednu památku, v roce 2009 se mu totiž narodila nemanželská dcera Stephanie. Matkou je developerka Helen Macintyreová.

Johnsonovy děti

Na Johnsonovu obranu je třeba říct, že se před otcovskou zodpovědností ke Staphanie neskrýval. Na druhou stranu mu ani nic jiného nezbývalo. Přestože se matka malé Stephanie snažila udržet aférku v soukromí, investigativní reportéři rychle zjistili podrobnosti o tajném vztahu i dítěti.

A protože je Boris Johnson veřejně činná osobnost, britské právo limituje jeho právo na soukromí do té míry, že je možné referovat i o jeho dětech. Podle nejnovějších zpráv se Stephanie s otcem a některými nevlastními sourozenci příležitostně vídá.

Pokud jde o legitimní děti, Johnsonova nejstarší dcera Lara Lettice se narodila v roce 1993. Vystudovala prestižní St Andrews University a dnes pracuje jako novinářka a editorka na volné noze. Publikuje například ve známém časopise Vogue.

Čtyřiadvacetiletý Milo Arthur je vášnivý sportovec. Domluví se rusky, arabsky a francouzsky, aktuálně dokončuje orientální a africká studia na Londýnské univerzitě.

Také dvaadvacetiletá Cassia Peaches ještě studuje. Jejím snem je stát se spisovatelkou, nebo alespoň novinářkou po vzoru svého otce a starší sestry. Theodore Apollo jako by svému otci z oka vypadl.

Přesto tento dvacetiletý mládenec nejde v jeho stopách, rozhodl se studovat v Cambridge. Johnson senior studoval na Oxfordu a mezi těmito dvěma školami panuje odvěká řevnivost. Poslední přírůstek do Johnsonovy rodiny se jmenuje Wilfred. Narodil se 24. dubna 2020 a zatím se mu daří skvěle.

FOTO: mirror.co.uk

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Victoria a David Beckham. Jaký je příběh jejich lásky?

Michael Douglas a Catherine-Zeta Jones. Jak šel čas s jejich vztahem?