Automobilové novinky: Paříž 2016. Víme už teď!

1. října to začne – Autosalon Paříž. Je to tradiční bašta evropských automobilek, které zde ukazují své vozy pro příští měsíce. Vybrali byste si?

Vezmeme to hezky podle abecedy.

Audi

Ingolstadská automobilka zde představí hned dvě klíčové novinky. Kupé Audi A5 a nové SUV Audi Q5. Audi A5 už není žádné tajemství, fotografie i technologie jsou už známé, ale nové Q5 si hlídají jako oko v hlavě. Víme o něm zatím jen velmi málo, takže to bude velké překvapení. Jak bude auto vypadat, to jsou zatím jen dohady. Tady je ten náš!

Bude tohle nové Audi Q5?

Bude tohle nové Audi Q5?

BMW

V Paříži se představí pro BMW velmi důležitý model řady 5. Příchod řady 7 způsobil velký poprask, auto se posunulo o hodně dopředu, to samé se očekává u „pětkového“ BMW. Měli bychom se dočkat úplně nových technologií, které u relativně dostupných aut ještě nikdy nebyly k dispozici, jako jsou třeba laserové světlomety.

Na odhalení si ještě pár dnů počkáme.

Na odhalení si ještě pár dnů počkáme.

Citroën

Tato automobilka je v Paříži doma. Je to stejné, jako by byl autosalon v Mladé Boleslavi. Takže je dost možné, že chystá něco převratného, co ještě neuniklo. My zatím víme, že představí nový model C3 a velkými změnami projde také C4 Cactus.

Takhle by mohl vypadat nový Citroën C3.

Takhle by mohl vypadat nový Citroën C3.

Hyundai

Korejci se snaží a tak právě v Paříži veřejnost poprvé uvidí nový model i30. Hyundai si přeje, aby auto zatopilo bestsellerům nižší střední třídy, jako je Volkswagen Golf, Ford Focus, Opel Astra, nebo i o něco větší Škoda Octavia. Podaří se to s novou generací?

Můžete mu říkat "korejský Golf".

Můžete mu říkat „korejský Golf“.

Peugeot

Další francouzská značka vsadí na rodinné vozy. Premiéry se zde dočká menší Peugeot 3008, ale také větší 5008. Podle čísel je zřejmé, že jde o MPV různých velikostí. Zatímco 3008 bude pro nenáročné rodiny, 5008 by měla překypovat luxusem a prostorem pro 7 cestujících.

Škoda

Těšíte se na nového Kodiaqa? Nejste sami. Právě v Paříži budete mít první možnost jej vidět naživo a udělat si vlastní názor. Zatímco design Superbu byl přijímán s velkým nadšením, u Kodiaqa jsou reakce hodně rozporuplné. Tak uvidíme…

Škoda Kodiaq

Škoda Kodiaq

Autor: Analytik

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Pekingský autosalon 2016. Co žhavého přinesl?

5 nezpochybnitelných důvodů, proč právě teď prodat auto