Austrálie neexistuje! Nejnovější konspirační teorie fascinuje internet

Facebookem nedávno proletěla dost bizarní zpráva, která obviňovala Velkou Británii z rozsáhlé konspirace. Kde je pravda? Existuje Austrálie?

Existuje. Prostě existuje. Ani nemyslete na to, že byste o Austrálii někdy řekli, že není skutečná. Rozlohou se jedná o šestou největší zemi na světě a žije v ní skoro 25 milionů lidí. V řadě ohledů patří mezi nejvyspělejší státy a kdekdo je fascinován její přírodou; především faktem, že většina tamějších zvířat se vás očividně snaží zabít. Je to tak v pořádku? To bychom měli pár základních bodů, které by mohly stačit k rozumnému přesvědčení, že takové místo se na naší planetě skutečně nachází. Ovšem někomu zřejmě nestačí ani to.

Vychytaná konspirace

Nedávno se na Facebooku objevil příspěvek, který přesvědčivě tvrdil, že tahle země neexistuje. Dívka jménem (kdo ví, zdali skutečným) Shelley Floryd zhruba před měsícem napsala podivný příspěvek, v němž obviňovala britskou vládu z masivní konspirace. Austrálie údajně není skutečná a vězni, kteří byli jejími prvními kolonizátory, se po vyplutí od anglických břehů na pevnou zem už nikdy nedostali. Byli totiž utopeni a celá záležitost kolem Austrálie vznikla jen proto, aby tato masová vražda byla zahlazena.

Pokud si myslíte, že znáte nějaké Australany nebo že jste tam dokonce byli, nenechte se zmýlit – Shelley má i pro takové situace vysvětlení. Nebyli jste totiž v Austrálii, nýbrž na okolních ostrovech či v částech Jižní Ameriky, které jsou vyhrazené, aby předstírali existenci kontinentu protinožců. A lidé, kteří se vydávají za Australany, jsou prostě herci. A lháři.

Nemohlo to skončit jinak

Výsledek takového šíleného příspěvku? Skoro 40 tisíc sdílení, hashtag #AustraliaisNOTreal a pozornost médií. A samozřejmě velké ohlasy ze samotné Austrálie (nebo odkud…), které Shelley za její názory rozhodně nechválily. Dočkala se dokonce zhruba stovky výhrůžek smrtí. Jeden rozhořčený Australan jí napsal, že podle IP adresy zjistí, kde bydlí, a přijde jí ublížit. Shelley mu prý usnadnila práci a napsala mu svou stockholmskou adresu rovnou.

Nakonec samozřejmě přiznala, že se jedná o vtip. Vyprovokovaný jedním jejím australským kamarádem, který ji naštval natolik, že se rozhodla urazit celou jeho zemi. Inu, proč ne, ale musela holt počítat s tím, že tenhle humor nebude každému po chuti. A že se ho naopak desítky tisíc lidí chytnou. Snad se takové legrácky neobrátí proti dívce, ale její vysvětlení je nakonec docela důmyslné, ne? Kdo ví, jestli vůbec naše republika existuje a naše okolí nejsou jen herci…

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT:

Dovolená? Co se letos podívat do Austrálie?

Města, kde se žije nejlépe – a kde to naopak nestojí za nic?