Album Oasis nebude, bratři Gallagherové nenašli společnou řeč

Ikona britského poprocku, kapela Oasis, se rozpadla už před dlouhými dvanácti roky. Přestože její jádro tvořili bratři Liam a Noel Gallagherové, konec skupiny neprobíhal v nikterak přátelském duchu. Naopak, fanoušci i novináři hovořili o doslova bratrovražedném boji. A zdá se, že sourozenci válečnou sekeru nezakopali dodnes, přestože se tím připravují o nemalé peníze.

album oasis

Bývalí členové Oasis totiž dodnes inkasují tučné tantiémy za to, že jejich písně mohou hrát rádia, televize nebo streamovací služby. Nahrávací společnost, která spravuje díla k tvorbě kapely, chtěla fanouškům nabídnout zbrusu nové album největších hitů a několika speciálních kousků, jako jsou demoverze písní nebo nikdy nevydané skladby.

Očekávalo se, že se nahrávka okamžitě dostane na špičku prodejních žebříčků. Ale na nové album nakonec nedojde. Alespoň zatím.

Nahrávat chtěli oba bratři, ale…

Srdce všech fanoušků kapely Oasis přitom pookřála, když do médií prosákly informace o tom, že s nahráváním souhlasí Liam i Noel. Jenže nadšení bylo předčasné. Ukázalo se totiž, že se bratři absolutně neshodnou na tom, jaké písničky a bonusy na album zařadit.

Podle Noela mělo jít zejména o nahrávky z prvních let nového milénia, kdy ještě nebyla kapela příliš známá, ale už se kolem ní vytvořilo jádro skalních fanoušků. Liamova představa ovšem byla úplně jiná. Podle něho mělo být album největších hitů sázkou na jistotu s těmi opravdu nejslavnějšími songy, které ale většinou pochází z pozdější doby.

Fanoušci tak, alespoň pro zatím, přijdou i o možnost poslechnout si takové rarity, jako je cover verze skladby Eleanor Rigby od Beatles, punkovější a ostřejší demonahrávky některých známých písní kapely nebo instrumentální verze hitů Oasis. Přesto je podle hudebních publicistů pravděpodobné, že album nakonec spatří světlo světa. Ve hře je totiž spousta peněz.

FOTO: thesun.co.uk

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Skvělá zpráva pro fanoušky AC/DC! Brian Johnson nahrál s kapelou nové album. Vrátí se s nimi i na pódia?

Madonna chystá dokument, k vidění bude na Netflixu