Adrenalinové vánoční dárky aneb darujte něco nevšedního

Darujte letos něco neobvyklého, jedinečného a něco, co by dost možná potěšilo i vás samotné. Jaké adrenalinové dárky jsou těmi nejlepšími? Skok padákem už se může zdát jako nuda proti tomu, co všechno dnes můžete dát svým blízkým.

adrenalinové

Darovat zážitek je asi to nejlepší, co můžete pro své blízké udělat. Zvláště pokud řešíte pořád to stejné dilema, co dát rodině či kamarádům k Vánocům, když všechno už mají, nic nechtějí nebo nedokážete vymyslet dárek na míru. Hlavně muži obecně s dárky nejvíc bojují, nebaví je chodit po obchodech a hledat. Raději sednou k internetu a něco objednají. Třeba nějaké adrenalinové zážitky.

Pro milovníky rychlé jízdy

Co takhle adrenalinový zážitek v podobě jízdy ve formuli, v červeném Ferrari nebo třeba ve vyprošťovacím tanku? Kdo by si alespoň na chvíli nechtěl zkusit rychlou jízdu ve formuli a cítit se jako skutečný závodník? No a jízda v ikonickém červeném Ferrari? Tohle auto si nemůže dovolit jen tak někdo, ale projížďku už ano.

Pro větší odvážlivce je vhodná neméně adrenalinová jízda ve vyprošťovacím tanku. V něm sice nezažije rychlou jízdu, ale adrenalin to bude zcela jistě. Poukaz na takové adrenalinové zážitkové jízdy se dá pořídit za slušné peníze a obdarovaný si bude moci užít jízdu se zkušeným instruktorem, což obvykle trvá jednu hodinu. S takovým poukazem dost možná někomu splníte jeho dávný sen.

Adrenalin trošku jinak

Pod pojmem „adrenalinový zážitek“ si představíte tandemový seskok nebo bungee jumping? Jistě, i tohle jsou adrenalinové zážitky, ale dnes můžete být mnohem kreativnější. Co takhle věnovat sestup do nitra země? Že to zní jako z nějakého dobrodružného snímku? Omyl, můžete to skutečně zažít na vlastní kůži. Sestup do nitra země dokonce není vhodný jen pro dospělé, ale i pro celou rodinu s dětmi, takže to klidně můžete nadělit vám všem. A dostanete se až několik metrů pod zem.

Dobrodružným a netradičním adrenalinovým dárkem může být i kurz lezení via ferrata. Se zkušeným průvodcem si slezete známé české skály, některé trasy jsou dokonce vhodné i pro děti již od osmi let. Ferraty představují výstup po zajištěné cestě v nepřístupném horském terénu. Nejenže jde o skvělý adrenalin, po cestě si obdarovaný užije i nádherný výhled a pozná hory úplně z jiného úhlu pohledu.

lezení
Pro milovníky hor jsou ferraty skvělý dárek. (foto: depositphotos)

Někomu, kdo miluje létání nebo ho vždy lákalo proletět se ve vrtulníku, můžete věnovat i tento netradiční zážitek. Vyhlídkové lety v menších letadlech nebo několikaminutový zážitkový let ve vrtulníku, to jsou také dárky, které potěší každého milovníka adrenalinu.

Na den vojákem

Každý malý kluk si hrál na vojáka, někteří si to mohli zkusit ještě v dobách povinné vojenské docházky, mladší ročníky to už ovšem neznají. Dnes jsou ale hojně k dostání i nejrůznější kurzy přežití, výcvikové kurzy nebo pobytové poukazy na noc v atomovém krytu. Pro milovníky válečných filmů nebo jen pro muže, kteří si na vojáky nikdy opravdu hrát nemohli, je to skvělý nápad na dárek.

Kurzy přežití se konají v lese, kde budete zcela odstřiženi od civilizace a naučíte se přežít i v těch nejtěžších podmínkách. Ale co je vážně oříšek? S.W.A.T. výcvik! Jednotky S.W.A.T. jsou známé jako jednotky rychlého nasazení a členové těchto složek jsou opravdovými drsňáky a profesionály. Na jeden den si výcvik příslušníků těchto jednotek může vyzkoušet každý. Co může být větším adrenalinem?

swat
Který muž by alespoň jeden den nechtěl být součástí speciální jednotky? (foto: depositphotos)

Adrenalin pro všechny

Skvělým dárkem mohou být i adrenalinové dárky pro celou rodinu. Nechce se vám kupovat dárky každému členovi zvlášť? Chcete zabít dvě mouchy jednou ranou? Pak darujte něco, z čeho se můžete těšit všichni. Celou rodinu včetně dětí můžete vzít na let balónem, dokonce i tandemový seskok padákem mohou absolvovat už i děti od osmi let. Nebo si nadělte akční únikovou hru plnou adrenalinu i zajímavých úkolů.

Adrenalinové dárky se vám u stromečku postarají o veselou atmosféru.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nejlepší akční filmy na Netflixu: mějte večer plný adrenalinu

Jak udělat radost manželce, dětem a zároveň i sobě: nevšední tipy na dárky