7 TOP trendů pro podzim a zimu

Když budete módu ignorovat, sice přežijete, ale jít s dobou se vyplácí. Kdo je v předstihu, nebo aspoň drží krok, upoutá vždycky o trochu víc. Co byste tedy měli přidat do vašich skříní?

Absolutní číslo jedna letošní podzimní a zimní sezony. Parky s kapucí lemovanou kožešinou, nebo i bez ní, dominují letošním kolekcím, navíc je to trend uvolněný a slušivý. Nehodí se ale úplně k formálnímu a vysoce elegantnímu stylu.

2.

Bomber

Nepředstavujte si hned bundy, které nechvalně proslavili pravicoví radikálové. Ale vězte, že typ bundy s pružnými lemy v pase a na rukávech, bude letos trhákem hlavně mězi mladšími generacemi.

3.

Námořnický kabát

Pokud dáváte přednost eleganci, ale klasický flaušový kabát už vás nudí, zkuste se inspirovat stylem mořských ,,vlků“, tak jak to udělali i přední módní domy. Pořiďte si kabát s výraznými kovovými knoflílky a velkými klopami. Ideálně podobný kousek doplňte ještě nějakou stylovou šálkou.

4.

Módní unisex

Trend, který letos dominuje přehlídkám, možná nebude vaším šálkem čaje, ale proč se o něm něco nedozvědět. Pohlavní rovnost se prosazuje v naší společnosti čím dál více a nejinak je tomu ve světové módě. Aktuálně se tedy nosí oděvní prvky, v nichž na první pohled nepoznáte, je-li v nich oblečený muž či žena. Pokud uvidíte na ulici někoho v legínách, prodloužené mikině a křiváku, nemusí jít nutně o ženskou. I u mužů se totiž stále ,,nosí“ až asketická štíhlost, ale upřímně: z pohledu ženy mám pocit, že tento styl mužům dvakrát nelichotí. Není nad přirozenou mužnost. Ale proti gustu….

5.

Alá dřevorubec

Tento styl je pravým protipólem zženštělého unisex směru. Jste-li chlapák každým coulem, oblékněte klasické denimové kalhoty, klidně obnošeného vzhledu, farmářky, kostkovanou košili a koženou bundu typu křivák. Vaše charisma bude nepřehlédnutelné. Outfit ještě podtrhněte správně střiženým plnovousem či sexy strništěm.

6.

Pěkně na tělo

Pokud nejste ,,tak akorát“, pak vás letošní trendy nepotěší. Všechno se totiž nosí vypasované, obepínající. Trička, mikiny, ale i kalhoty. Ideál je ve ,,slimových“ modelech ukázet buď enormní štíhlost, nebo pěkně vypracované svaly. Špatnou zprávou ovšem je, že špeky se fakt nenosí, kousky z nových kolekcí na ně spíš upoutají.

7.

Divočina se nekoná

Nevíte, na jaké barvy vsadit? Nejlépe na přírodní, tlumené. Nosí se béžová, hnědá, šedá, světlejší tóny modré, zelená. Jednou z výraznějších stálic je pak červená. A jak je to se vzory? Kromě kostky jsou tuto sezonu decentnější. Zkrátka se tuto sezonu řiďte pravidlem, že méně znamená více. Na druhou stranu nepodceňujte sílu doplňků.

1.

Parka

Tak schválně. Co z toho byste si na sebe nikdy neoblékli?

Autor: Alena Dušková

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Inventura šatníku. Co musí ihned pryč?

Módní úlet z New Yorku. Co se bude nosit na jaře 2016?