Módní úlet z New Yorku. Co se bude nosit na jaře 2016?

Asi nepatříte mezi ty, kdo netrpělivě vyhlíží módní trendy nadcházející sezóny, ale kdyby přece jen ano, už jsou venku! Dojmy? Zvláštní. Nemohou se nosit bez odvahy a fantazie. Zvlášť když v tom má prsty někdo jako Kors.

Michael Kors 2016

Člověk se ani nestačí rozkoukat a rozhodně neunosí to, co mu návrháři měsíce dopředu doporučují, a už tu jsou kolekce na rok 2016. Móda je prostě ultra rychlá záležitost, což vědí všichni, kdo se v branži pohybují.

Jako třeba typický americký návrhář Michael Kors, který se pro nadcházející sezonu 2016 inspiroval ostrovy. Svoje nápady představil 15. července v rámci New York Fashion Week. Bylo na co se dívat? Jak se to vezme.

Podle tohohle zvláštního týpka by ohoz dalšího roku měl být hlavně funkční a nápaditý, jenže, nepřestřelil ten chlapec? Pro deník Washington Post poznamenal, že věří v nákupní show. A podle toho to taky vypadá. Jeho kolekce je tak trochu úlet.

Originalita na americký způsob

Když představil námořnické sako, to je tmavě modrá bunda bez vycpávek, kterou klidně můžete použít jako pyžamo, lidé nevěděli, jestli si dělá srandu. Ne, fakt nedělal. K tomu gladiátorky boty a popřípadě džíny? Uf, zkuste se takhle projít třeba po Václaváku. Sice zrovna tam je kde kdo zvyklý na jiné exoty, ale i tak se za vámi otočí nejeden pingl.

Podobně pyžamovitě působí i další z jeho výtvorů, tentokrát něco jako oblek. Záměrně si všimněte spojení „něco jako“. Jeho výhodou je to, že když vstanete z postele, můžete rovnou jít do práce. Když si tedy k tomu omotáte okolo krku šálu, která má nejspíš zmírnit dopady chladných jarních rán. Prostě taky žádná sláva.

modní kolekce na 2016 16086371b1e94027a2a997c0052f5a11-290bd5102c3c4ec1929bf0fc4e53619c-10 ulet

Stejně jako zbytek kolekce, který působí přinejmenším podivně, což se tomuhle snažílkovi snad ani zazlívat nedá. Vždyť co se týče pánské módy, nic praktičtějšího a pohodlnějšího, co by předčilo globálně oblíbené a kultovní kousky, se stejně neobjeví. Kašmírové a dlouhé svetry nazvané kardigany (svetry na zapínání), které se na přehlídce objevily taky, už známe dlouho.

Mimochodem, ty patří k velmi vděčným kouskům šatníku, protože se dají unosit ještě na podzim. Kde kdo je totiž miluje proto, že jsou pohodlné, měkké a skvěle hřejí. Ještě žádný nemáte? Vůbec nevíte, o čem je řeč? Tak hoďte oko na video.

Tohle jsou kardigany, se kterými můžete začít již letos. Až se přihlásí první chladné dny, ještě rádi je vyměníte za obnošené mikiny. Na jaře, až budou podle Michaela Korse v kurzu ještě víc, už s nimi budete mít praxi.

 

Nejsou svetry tím pravým ořechovým? Nevadí. I jiní mají nápady. Jak si jaro a léto představuje italský luxusní módní dům Fendi? Na jeho přehlídku vkusu mrkněte tady:

 

Jestli vás ani tady nic nebouchlo, třetí varianta bude ta správná. Letecký styl po vzoru Davida Beckhama, který jsme již představili, bude trefou do černého. Tak příštímu roku zdar.

Víte, že…

… návrhář Michael Kors svoji snahu vkládá i do tašek, bot, hodinek, parfémů a doplňků v pánské a dámské verzi. Pokud mu tedy přijdete na chuť, obléknete se odshora dolů.

Tak co, už máte ve světě módních kousků svého favorita?

Autor: Daniel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

6 módních hitů, ve kterých budete za pitomce

Pořiďte si brýle a budete vypadat jako chytrák