Inventura šatníku. Co musí okamžitě pryč?

I když je móda dnešní doby do velké míry benevolentní, přesto má svá pravidla. Nemusíte být za každou cenu trendy, pokud po tom netoužíte. Ale nemožných kousků se rozhodně zbavte. Buď se jimi ztrapníte hned na první dobrou, nebo vám budou jen zbytečně ubírat prostor ve skříni.

Všechno oprané a roztrhané není ,,cool“!

Taky si schováváte na dně skříně odrbané tričko, protože je vaše oblíbené a je tak pohodlné? A teď si popravdě přiznejte, kolikrát jste ho měli v průběhu několika posledních měsíců na sobě. Vlastníte kromě toho třeba v rozkroku prošoupané spodky? Co na ně řekne vaše partnerka, až se v nich objevíte na světle božím? Všechno, na čem se podepasal nenávratně zub času, patří do koše. A přihoďte tam i asexuální a vytahaná pyžama, děravé ponožky, svetry s odřenými rukávy, košile s rozdrbanými límečky a oblekové kalhoty, které už jsou dávno neurčitého tvaru i barvy. Módní obnošený vzhled je zkrátka něco jiného, než letité kousky, kterými by pohrdl i kdejaký bezdomovec.

Velikost musí sedět

Abyste vypadali stylově a vkusně, musí vám oblečení sednout jako ulité! To může být dalším vodítkem při inventuře vašich svršků. Vše, co vás nepříjemně škrtí, nebo na vás naopak visí jako pytel, bez milosti zlikvidujte. Nebo, pokud ještě olblečení není out, předejte dál. Nechte si skutečně jen to, v čem se cítíte pohodlně a dobře. A co koresponduje s vaším já. Pryč musí i svetr od milenky, který stál sice majlant, ale vy si v něm připadáte jako pitomec.

Nadčasová klasika zůstává

Máte ve skříni klasickou parku, flaušový kabát, kvalitní koženou bundu, dobře střižený oblek, značkové košile, džínsy i pulovry s kulatým výstřihem či výstřihem do V? A nebo nestárnoucí polo trička? Nechte je tam! Jsou to nadčasové kousky, které můžete kdykoliv ,,oprášit“, pokud je střih i materiál bez poskvrnky.

Zbavte se nemožných vzorů

Pokud nejste vyznavač originality, milovník trendů, který má pocit, že udává směr, držte se malinko zpátky. Móda musí sedět nejen vašemu věku, ale také osobnosti. A jestliže se ztrácíte v tom, co je splehlivě IN, vsaďte na jednoduchost, umírněnost, tlumenější barvy. Upřednostněte kvalitu. Zkrátka zlatá střední cesta to jistí. Jednotlivé kousky by se měly dát snadno kombinovat. A tak vyřaďte košile s bláznivým vzorem ve stylu beach boyů. I další kousky s podivnými barevnými motivy, u nichž máte téměř stoprocentní jistotu, že je do slušivého outfitu nesladíte, ať děláte, co děláte. ,,Ležáky“ raději nahraďte věcmi, které vám dodají šmrnc.

Čeho všeho se ve vašem šatníku nedokážete zbavit?

Autor: Duš

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Módní úlet z New Yorku. Co se bude nosit na jaře 2016?

5 obleků, ve kterých se dá jít na všechny akce světa!