7 důvodů, proč je party doma lepší než pařba v podniku

Gauč propálený od cigaret, vylité víno v klávesnici notebooku nebo pozvracený záchod? Ano, i tak mohou končit domácí večírky. Přesto mají tyhle akce spoustu kladů. Proč?

1. Ušetříte za chlast, jídlo i cestu domů

Docela zásadní plus bod – zvlášť když čekáte, že se party poněkud protáhne, dorazí větší než malé množství lidí, a přitom stav vašeho konta není aktuálně žádný zázrak. Takových deset „plzní“ za dvě kila oproti pětikilu někde v centru města je docela rozdíl. O ušetřených korunách za jídlo nebo dročku ani nemluvě.

2. Sám sobě barmanem

OK, jsou podniky, kde funguje přísun tekutin jak na drátkách. Ale je i dost těch, kde se musíte prodírat na bar kvůli jednomu drinku davem lidí celou věčnost. Nebo narazíte na pingla, co vás kvůli vlastní neschopnosti stíhat objednávky klidně nechá umřít žízní. Doma stačí jen natáhnout ruku k flašce, případně udělat pár kroků do lednice.

3. Žádná zavírací doba

„Tak prosím poslední objednávka“. „A nemohl bych dostat ještě jedno pivo?“ „Bohužel už zavíráme.“ Ouvej, tohle bolívá, zvlášť když nikde v okolí není podnik, kde by se dalo pokračovat. Na tohle se doma nehraje. Že je pět ráno? No a co?

4. Muzika dle svého gusta

Ano. Vybereme si svobodně takovou hudební produkci, u které se nám dobře popíjí a vytvoří tu správnou atmosféru. Koneckonců, na netu už se dá dneska najít cokoliv. Takže žádné otravné podnikové kulisy typu „pohodové české radio“ nebo „Bravo hits volume 55“, když zrovna chcete poslouchat Tři sestry.

5. Paříme jen s kým chceme

Domů si na večírek obvykle zveme ty, se kterými pařit chceme. Prostě ty, co nezkazí srandu a pojedou na stejné vlně. Jasně, někdy si i nejlepší kámoši po nadbytku kořalky vjedou do vlasů. Ale pořád je to větší pohoda, než se pět hodin snažit sbalit v klubu otrávenou holku, které se po vypití několika drinků na váš účet zdekuje s tím, že ráno musí vstávat do práce.

6. Ztráta dokladů, klíčů nebo mobilů? Nehrozí!

Tohle se stalo aspoň jednou v životě snad každému. Ať už to byla regulérní čórka, kdy někdo využil vaší nepozornosti dané alkoholovým raušem, anebo šlo o prosté „potracení“ (ze stejných důvodů). Doma jsou všechny tyto životně nezbytné předměty v bezpečí – druhý den je obvykle najdete, i kdybyste si nepamatovali vlastní jméno.

7. Do postele není daleko

Postel bývá konečnou destinací všech večírků. A je úplně fuk, zda kvůli tomu, že chcete spát anebo chcete s někým spát. Rozdíl v tom, jestli je tenhle kus nábytku vzdálen od místa kalby pár kilometrů nebo pár metrů, ocení člověk často jako tu nejdůležitější věc z celého večera.

Paříte také rádi doma? Anebo preferujete party v podniku? Dejte vědět!

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jak zapařit bez alkoholu? Těžko, ale jde to!

Boom malých pivovarů v Česku. Vydrží?