5 hlavních důvodů, proč nesnášíme Vánoce!

Svátky pokoje míru a radosti? Blbost! Vánoce jsou jedním z nejhorších období v roce. Nevěříte?

Proč nesnášíme Vánoce?

Nákupy

Všichni nakupují jako smyslů zbavení. Samozřejmě dárky, ale nejen je. O Vánocích rabujeme i obchody s potravinami, protože kdo přes Vánoce nepřibere aspoň 3 kila, jako by nebyl. Do toho si zkuste zajít na obyčejný nákup. Utrpení!

Koledy

To jsou samé rolničky, Betlémy a Ježíšci a člověku aby praskla hlava! O normální hudbu (ne tím opravdu nemyslíme Justina Biebra) člověk nezavadí a ta vánoční je vlezlá tak zásadním způsobem, že déle jak 5 dnů to vydrží jen ignoranti, úchylové a hluchoněmí! Zvuk rolniček je definitivní jízdenkou do pekla. Jednosměrnou!

Přetvářka

Je úplně jedno, že vám včera umřel pes a manželku před týdnem vyhodili z práce. Jsou Vánoce, tak se prostě povinně budete tvářit nadšeně a vesele. Stejně jako všichni okolo. Co na tom, že víte, že 4 z 5 lidí, které během Vánoc potkáte se přetvařují. Festival umělé spokojenosti se dostavuje s železnou pravidelností.

Stres

Jako by toho nebylo dost přes rok. O Vánocích má stres úplně jiné parametry. Dárky, úklid, zdobení, návštěvy, besídky, z hlavy aby se na 14 dnů stal online kalendář. U štědrovečerní večeře se tak často schází rodiny složené z totálně vyždímaných hromádek neštěstí!Televize

Zapomeňte na to, že byste se ve vánočním programu našli oblíbené filmy nebo seriály. Z kolotoče pohádek a romantických ptákovin vás vytrhne tak maximálně reklamní blok nebo večerní zprávy. Naštěstí v dnešní době se můžete koukat na Štědrý den třeba na Ramba. Jen musíte mít patřičně vybavenou videotéku.

Vánoce zkrátka nejsou nic pro nás. Souhlasíte a nebo se ve vás přece jen najde kousek pochopení?

Autor: Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nevíte, co si přát pod stromeček? Inspirace na poslední chvíli

5 způsobů, jak může chlap zvládnout předvánoční šílenství!