Michael Douglas. Všechno co jste o něm věděli i nevěděli

Odhodlání, tvůrčí síla a charisma umož­nily Michaelovi Douglasovi vystoupit ze stínu svého otce, filmové legendy Kirka Douglase, a stát se svébytným umělcem a obávaným hráčem ve filmovém prů­myslu. Co všechno ještě prozradí průkopnický portrét jedné z nejúspěšnějších hollywoodských hvězd od uznávaného životopisce Marka Eliota?

Michael Douglas

Překonal kletbu neúspěchu, která pro­následuje syny a dcery hollywoodských celebrit, a jako producent dosáhl neče­kaného úspěchu s filmem Přelet nad kukaččím hnízdem, za nějž dostal svého prvního Oscara. Řeč je o herci Michaelu Douglasovi, který poměrně nedávno natáčel opět v Praze. Do jeho soukromí nahlédl prostřednictvím své knihy uznávaný životopisec Mark Eliot.

Michae­l Douglas ztvárnil celou řadu pozoruhodných filmových rolí, mimo jiné Wall Street, Osudová při­tažlivost, Základní instinkt, Honba za dia­mantem, Honba za klenotem Nilu, Volný pád, Dokonalá vražda. Právě různorodost jeho filmových rolí vypovídá o šíři jeho schopností a úžasné pracovitosti, bez nichž by se nikdy nemohl stát filmovým hercem takového formátu.

Perličky ze soukromí

V životopisu, které nyní vydává nakladatelství Vyšehrad, této mimořádné umělecké osobnosti nechává autor nahlédnout i do složitého Douglasova osobního života, a to od jeho dětství, přes bouř­livé mládí v éře „květinových dětí“, po dospělost, naplněnou hektickou prací a četnými důvěrnými vztahy.

Rozhodně doporučujeme! Nebudete se nudit…

Autor: redakce

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Spider-man dohromady s Avengers? Možná ano!

Rok 2014 na Googlu. Co se nejvíc stahovalo?