Smrt na Dakaru. Rallye má další oběť!

Rally Dakar si vybírá další oběť. Je v pořadí pátá od doby, co se soutěž přesunula na Jihoamerický kontinent. Tentokrát si ji vybrala z řad motocyklových závodníků. Co se stalo?

Michal Hernik

Rally Dakar je v plném proudu. Závodníci si užívají mimořádně složitý ročník. Hojné zastoupení má i naše republika. Horká želízka v ohni jsme vám představili v úterý a ve středu. Že jde o jeden z nejobtížnějších závodů světa, dokazuje i narůstající počet obětí, které si za mnoho let již vybrala. Včerejší datum se stalo osudným pro polského motocyklového závodníka Michala Hernika.

Jen pouhých 14 kilometrů ho oddělovalo od cíle 3. etapy. Tam ale bohužel nedorazil. Našli ho mrtvého na trase. Smutným paradoxem je, že letošní start dostal Michal jako dárek ke svým 40. narozeninám. Těch se Polák nedožil. Příčiny jeho smrti se zatím vyšetřují. Pořadatelé po té, co ztratili signál, vyrazili Hernika hledat společně s lékařem na palubě helikoptéry. Tělo závodníka se našlo zhruba 300 metrů od tratě na zmíněném 14. kilometru od cíle. Všechny oběti, které si Rally vybrala za dobu, kdy se koná v Jižní Americe, jsou bohužel z řad motocyklových závodníků. Polský národ truchlí. Letošní ročník je právě pro Poláky velmi smutný, a to nejen díky smrti Michala Hernika.

Včerejší video, které jsme uveřejnili, stejně jako Hernikova nehoda připomínají, že nejdůležitější je dojet do cíle na konci každého dne (každé etapy). Třetí etapa měřila 657 kilometrů a všichni Češi ji zaplaťpánbůh zvládli. O nových skutečnostech ohledně Hernikovy smrti vás budeme informovat. Zatím se spekuluje, že příčinou smrti nebyla nehoda, ale totální vyčerpání organismu a dehydratace. Za redakci: Upřímnou posíláme soustrast!

A ještě jedna dobrá zpráva: Aleš Loprais se po včerejší etapě posunul na druhé místo.

Průběžné pořadí po 3.etapě – kamiony

1. Airat Mardeev Kamaz 

2. Aleš Loprais MAN 

3. Andrey Karginov Kamaz 

dále pak 5. Kolomý, 13. Macík a 16. Vrátný

Autor: redakce

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Česká stopa na Rally 2015

Rally Dakar 2015: Kdo bojuje v kamionech?