Jste vášnivý gamer? Tohle jsou nejlepší hry ever!

Sektor virtuální reality a konkrétně počítačových her zaznamenal v posledních několika letech obrovský rozmach. Podíváte-li se na PC hry z počátku 20. století a na díla, která dokážou vývojáři vyrobit v současnosti, nebudete věřit vlastním očím.

hry

Moderní počítačové hry jsou v některých ohledech stejně věrohodné jako realita, což posouvá herní zážitek na zcela novou úroveň, ale jaké jsou ty nejlepší? Pokud máte zálusk na opravdu kvalitní a prvotřídní kousky, které si právem zamilovaly miliony hráčů po celém světě, pak se jednoznačně pusťte do her z následujícího výčtu.

The Last of Us

Asi se vám to bude zdát divné, ale první hra našeho žebříčku byla představena už v roce 2013 na platformě PlayStation 3. Hra od amerického vývojového studia Naughty Boy navíc obsahuje i výraznou českou stopu, protože se na její tvorbě podílel český vývojář Michal Mach. Tahle videohra představovala ve své době jedinečnou možnost okusit kombinaci dobrodružné akce s prvky survival hororu, navíc obohacenou o kameru z třetí osoby.

Kromě četných bojových scén s improvizovanými zbraněmi se musíte poprat také s prozkoumáváním zničených osad i dalších prostředí. Odměnou je ovšem fantastický příběh a perfektní hratelnost společně s vynikajícím dabingem. Když zmiňujeme ty nejlepší hry, nesmí tu chybět.

Zaklínač 3

Jenom pouhé 2 roky po naší první hře vyšel Zaklínač 3. Hra od společnosti CD Projekt RED navazuje na úspěšnou sérii, ovšem při třetím pokračování si vývojáři připravili řadu revolučních prvků. Poslední díl z trilogie vábí hráče na otevřený svět a RPG prvky, které jsou navíc doplněny exkluzivním příběhem.

Hlavní lákadlo však představuje herní prostředí, jehož prozkoumání zabere i zdatným hráčům minimálně 60 hodin. Navíc se opírá o propracovaný systém dovednostních bodů, hledání vzácných surovin nebo plnění vedlejších misí. Zaklínač 3 zkrátka hráčům nabídl a stále nabízí neuvěřitelnou porci špičkové herní zábavy, takže prostě patří mezi prvotřídní hry.

Horizon Zero Dawn

Akční hra představená v roce 2017 znamenala pro studia Guerilla Games a Sony Interactive Entertainment obrovský úspěch. Nejenom, že se ve své době velmi dobře prodávala, ale ona je u gamerů oblíbená i dnes. Není se čemu divit, protože na mnoho lepších příběhů z postapokalyptického světa jen těžko narazíte. Po spuštění jste vztaženi do příběhu planety, kde nadvládu převzaly mechaničtí tvorové neznámého původu. Horizon Zero Dawn se vyplatí zapnout hlavně kvůli intenzivním RPG zážitkům a skvělému soubojovému systému, od něhož by se moderní hry mohly učit.

GTA 5

Již páté pokračování osvědčené herní série z gangsterského prostředí Grand Theft Auto znamenalo obrovskou revoluci prakticky ve všech oblastech. Hra se pyšní nejenom vylepšenou grafikou, ale také prvním oficiálním multiplayerem v rámci něhož můžete terorizovat ostatní gangy nebo jednotlivé hráče. Za zmínku však stojí i režim hry pro jednoho hráče. Ocitnete se ve smyšleném městě Los Santos, což je slunečná a klidná metropole, ovšem pouze do chvíle, než se v ní budou snažit uspět 3 poměrně odlišní kriminálníci.

Metal Gear Solid 1

Poslední top hra našeho žebříčku je opravdová babička mezi kvalitními videohrami. Metal Gear Solid 1 byl studiem Konami představen již v roce 1998 a ve své době šlo o velmi kvalitní počin. Hra nabízí hráčům kombinace logických úkolů s prvky tzv. stealth akce. Je dokonce tak úspěšná, že vznikla v podobě komiksu nebo ve formě povídek.

Dobrou zprávou pro všechny gamery je, že studio Konami stále produkuje kvalitní hry, které se rozhodně vyplatí vyzkoušet. Jeden z jejich prvních kousků se ovšem právem staví mezi nejlepší hry, jaké byly kdy vytvořeny.

Máte-li náladu na opravdu kvalitní a zábavnou hru, pak vyzkoušejte některé dílo z našeho žebříčku. Dobrého a uspokojivého herního zážitku totiž není nikdy dost.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nejúspěšnější herní vývojáři současnosti. Seznamte se!

Deset nejlepších her na PlayStation všech dob. Čeští hráči rozhodli hlasováním v anketě