SAŠA SALÁK SE ZBLÁZNIL! BUDE CHYTAT NA MISTROVSTVÍ SVĚTA V PRAZE?

Pokud sledujete hokej pozorně,víte, že český reprezentační brankář Alexandr Salák je občas impulzivní. Neuvěříte ale, co předvedl v play off KHL v zápase Magnitogorsku s Novosibirskem!

Zkrat

Běžela teprve 10. minuta 3. zápasu čtvrtfinále KHL, když do Salákova brankoviště bez vlastního přičinění doklouzal útočník Magnitogorsku Maxim Jakuceňa. Salákova reakce byla jako z jiného světa: Začal do soupeře bezmyšlenkovitě bušit vyrážečkou a strhla se pořádná mela. Jakuceňovi se nakonec naštěstí nic vážného nestalo a zápas dohrál. To ovšem nelze říci o Salákovi, který za svůj zkrat obdržel trest do konce utkání a navrch jedno zápasový distanc od vedení soutěže. To je ovšem málo pro zástupce Magnitogorsku. Ti vznesli požadavek, aby Salák obdržel doživotní zákaz činnosti v celé KHL! Jak dalece by si Salák takový trest zasloužil, posuďte sami z videa.

Reprezentace

Salákovo selhání jistě neušlo očím reprezentačního trenéra Vladimíra Růžičky a je tedy velkou neznámou, jak se k celé věci postaví. Představa, že by Salák předvedl něco podobného na blížícím se domácím mistrovství světa v Praze jej totiž chladným určitě nenechává. Na druhou stranu Salák bez diskuze patří ke třem nejlepším brankářům, které v tuhle chvíli máme. Bude tedy víc než zajímavé sledovat, jak se nakonec Vladimír Růžička rozhodne.

Statistika: V dosavadní reprezentační kariéře byl Salák na dvou mistrovstvích světa v letech 2013 a 2014.  Reprezentoval také na olympiádě v Soči v roce 2014. Dosud v národním týmu odehrál na těchto akcích 15 zápasů.

Náš tip: Salákovi velmi důrazně domluví svým typickým způsobem, ale nakonec jej na MS vezme!

A jak to vidíte vy?

Autor: Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Hokejová extraliga a velký návrat

Hokejová pravidla. Změní se zásadně!