Hokejová extraliga chystá (možná) velký návrat!

Od loňského Playoff v dresu Komety Brno jsme jej neviděli v soutěžním utkání. To se však již brzo může změnit. O kom je řeč? O pardubickém útočníkovi Liborovi Pivkovi. Co se chystá?

Únava

Pardubice se před sezónou těšily na velký comeback.Vždyť Pivko v jejich dresu v minulosti odehrál 232 zápasů, ve kterých zaznamenal 62 gólů a 73 asistencí. Velkou slávu však zhatila záhadná únava, která Pivka sužuje od začátku letošního extraligového ročníku. Dle klubového webu však v nejbližších dnes dost možná dojde ke změně. Přes přetrvávající potíže již několik dní trénuje s prvním týmem a je připraven se poprat o svůj návrat. Jak sám pro hcpce.cz řekl: „Vidina, zda budu hrát, to se uvidí. Když se to povede a budu moci hrát, budu vděčný za každou minutu za Pardubice.“

Libor Pivko

Je odchovancem hokeje v Novém Jičíně, odkud také pochází. Extraligový led poprvé ochutnal v sezoně 1999/2000 v dresu Havířova. Po dvou sezonách se stěhoval na jih do Zlína. Zde strávil také dvě sezony. Následující tři roky strávil bojem o místo v týmu NHL Nashville Predators. Nakonec z toho však rezultoval jeden jediný zápas ve slavné NHL. Většinu času strávil Pivko na farmě v Milwaukee. V roce 2006 následoval návrat do vlasti a podpis smlouvy s Pardubicemi. V jejich dresu strávil Pivko 5 sezon, během kterých vybojoval mistrovský titul v roce 2010. Poté odešel opět na zahraniční angažmá do ruské KHL, konktétně do Nížněkamsku a následně Minsku. V sezoně 2012/2013 se vrátil do české extraligy v dresu Komety Brno a vybojoval s ní stříbrné medaile. Od té doby však do soutěžního utkání nenaskočil. Jak to s Liborem vypadalo po návratu do Pardubic, sledujte rozhovor ve videu.

Držíme Liborovi palce, aby se mu sen o návratu do dresu Pardubic vyplnil! Daleko k tomu určitě nemá. Co myslíte vy?

Autor: Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Sportovní terminologie v sexu. Velká sranda!

Jágr možná zase změní působiště. Kde bude?