Smrt umí být morbidní. Nejbizarnější úmrtí za posledních šest let!

Ze zákonu schválnosti jsme si už snad každý nejméně stokrát nakopli palec o práh. Některým lidem ale nešťastné náhody nezpůsobily jenom tak nějakou drobnou bolístku, rovnou je připravily o život. My pro vás máme soupis těch nejbizarnějších způsobů, jakými někteří lidé zvládli opustit tento svět.

Zakousnutý bobrem

Vcelku mírumilovné, plaché zvíře se stalo osudným jednomu šedesátiletému rybáři v Bělorusku. Ten musel mít největší smůlu široko daleko, protože bobři se normálně na souši ani tak moc nevyskytují a když už, tak se kontaktu s lidmi nebo se zvěří účelně vyhýbají. Když už ale starý rybář na bobra narazil, nenapadlo ho samozřejmě nic jiného, než si zvíře vyfotit. Chudák bobr zahnaný do kouta použil své ostré zuby, které obyčejně překusují silné kmeny stromů, a snažil se s jejich pomocí dostat pryč. Zakousl se tak do rybářovy nohy, kde čirou náhodou narazil na tepnu – jistota.

Na souši málokdy plaché zvíře

Na souši málokdy plaché zvíře

Střechou na něj propadla kráva

Smrt jistého João Maria de Souza označila za bizarní přímo brazilská policie. Pětačtyřicetiletý muž ležel v posteli se svojí manželkou, když střechou jejich domu propadla do ložnice (přímo na něj) kráva z blízké farmy. Jeden a půl tunové zvíře podle všeho vylezlo na střechu z přilehlého kopce, který končil takřka pod okapem. Potom už to byla jenom záležitost náhody. Manželce ani krávě se nic nestalo. João Maria skončil v nemocnici se zlomenou nohou. Na první pohled neutrpěl žádná další výrazná zranění. Zemřel však po několika hodinách při čekání na prohlídku lékařem, a to na vnitřní krvácení, které nikdo zavčasu neodhalil.

CEN_cow_on_a_roof_switzerland_jc_140617_16x9_608

Kráva na střeše není žádná novinka

Poklop od kanálu jí proletěl čelním sklem

Z dalších smrtí přímo označených za bizarní můžeme uvést také smrt učitelky výtvarné výchovy základní školy z amerického města Milton. Během její cesty po Bostonské dálnici jeden z uvolněných kanálových poklopů nejspíš nadzvedl prudký proud vzduchu z kanalizace, když před ním zrovna projížděla autem. Pětatřicetileté Caitlin Clavette uvolněný poklop proletěl čelním sklem a její auto pak pokračovalo ještě jeden a půl míle po dálnici, než narazilo levým bokem do betonové zdi a zastavilo. Učitelka byla mrtvá v momentě průletu poklopu sklem na místo řidiče.

car1

K nehodě skutečně došlo

Kohout ho zapíchl nožem

Ilegálních kohoutích zápasů v Kalifornii se pětatřicetiletý José Luis Ochoa zúčastnil v životě naposledy. Sice nebyl vlastníkem žádných z bojujících kohoutů, ale ocitl se nejspíš až příliš blízko jejich boji. Kohoutí zápasy jsou zrovna v Kalifornii velice oblíbené, stejně jako jejich zpestřování připevňováním nožů a jiných ostrých předmětů ke končetinám zápasících ptáků. Zrovna nožem jeden z kohoutů Josého opakovaně bodl do lýtka, načež přihlížející divák zemřel na vykrvácení. Policie na místě činu sice nalezla důkazy proběhlého zápasu, ale neměla důkazy pro zatčení.

Ptáci jsou do boje skutečně brutálně vybavení

Ptáci jsou do boje skutečně brutálně vybavení

Nabodnul se na roh sochy býka

Pro čtrnáctiletého Miguela Martineze bohužel byla osudná jedna z nejklasičtějších dětských herna schovávanou. Se svými dvěma kamarády tuto hru hráli ve městě Lubbocku na území státu Texas. Pro ten jsou typické ranče, a právě muzeum těchto zemědělských statků disponovalo vlastnictvím sochy býka v životní velikosti. Jeden z rohů byl však pro Miguela příliš nízko. Chlapec na něj v zápalu hry naběhl a prorazil si jím hrudník. Byl na místě mrtvý, a tak mu nemohli pomoci ani opodál stojící rodiče.

article-2347786-1A7DCD70000005DC-734_634x420

Poskakující chlapec měl skutečnou smůlu

Hrál si na slepého a přehlídl stoku

Pětašedesátiletý Geoffrey Haywood žil životem slepého muže. Na své procházky chodil se slepeckou holí, nechal se doprovázet pečovateli a přijímal lítost svého okolí nad jeho zdravotním postižením. Podle jeho bratra Howarda nedokázal poznat, když se před něj na stůl postavila večeře – ptal se, kde je jeho večeře. Podle některých pečovatelů a vyšetřovatelů byl však zdravotně v pořádku, o pomoc si takto jenom prozíravě žádal, a pokud by před něj na zem někdo upustil peníze, on by je zvedl jako první. To mohl potvrdit i doktor při pitvě potom, co se k němu dostalo tělo utonulého Geoffreyho naleznuté ve stoce asi 150 metrů od jeho domu. Podle posmrtného vyšetření byl jeho zrak naprosto v pořádku a stoku tak buď přehlédl, anebo ji prostě nechtěl vidět.

blind_abilities

Je psychologická slepota skutečná?

Na silnici ho srazil balík slámy

Poslední z bizarních smrtí je možná i nejznámější z těchto případů. Neobvyklou smrtí totiž opustil tento svět i zakládající člen a cellista skupiny Electric Light Orchestra. Ve svých 62 letech projížděl Mike Edwards se svojí dodávkou pod kopcem v malém městečku Totnes v Anglii, kde zrovna farmáři měli své čerstvé balíky sklizené slámy. Jeden z nich se bohužel nějakým způsobem dal do pohybu a natrefil přímo na umělcovo auto projíždějící kolem po silnici. Edwards byl na místě mrtvý, a žalobce z jeho smrti obvinil dva farmáře. Nakonec byl ale případ u soudu vyhodnocený jak nehoda.

content_01

V pohybu můžou být až smrtící

Dokázali byste přidat příklad nějaké kuriozní smrti, o které jste od svých známých slyšeli, nebo ji snad spatřili na vlastní oči?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Smrtelně nemocní, kteří to nezabalili. Nechte se povzbudit do života!

Panicem nebo pannou do smrti? Tihle to vydrželi!