MS v ledním hokeji. Kdo by byl týmu podle nás užitečný?

Náš nároďák je zase v pohybu. Co s ním má společného Leoš Mareš, tiskový mluvčí prezidenta nebo skalní fanoušek jedné známé talk show? Ještě nic – zatím. Ale klidně by si mohli nachystat brusle.

Hokej ilustrační

Pro někoho jsou některá novější jména překvapením, pro druhého vidinou osvěžení týmu. Buď jak buď, kluci odvádí dobrou práci. Napadlo nás, jestli by se jim nehodila i nějaká jiná posila? Tak vždycky je dobrý, když se na někoho můžete spolehnout. Kdo by tým měl jistit? Nečekejte další jména z extraligy, NHL nebo KHL, vhodné „experty“ najdete i mimo led… Hlavně těchto pět by se uplatnilo!

1. Bývalý instruktor policejní akademie Karel Kadlec

V dubnu naboural 51 aut zaparkovaných na pražských Vinohradech. Loni zase v opilosti způsobil nehodu v Nuslích. Chlast a léky jsou prostě kombinace k nezaplacení. Škoda na havarovaných autech byla vyčíslena na více než dva miliony korun, což je mnohem víc, než zvládli Američané po prohře s Českem v Naganu, když zdemolovali svůj pokoj v olympijské vesnici – taky měli v žíle. No, ale tahle „buldozerská“ taktika „nevidím nalevo ani napravo a prostě jedu“, by se na MS mohla vyplatit.

Kadlec v útoku. Zdroj: Tv Nova

Kadlec v útoku. Zdroj: Tv Nova

2. Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček

Proč by Jirka měl patřit k nároďáku? Inu, ono je to takhle… Znáte tu o Mezinárodním dni skautingu, kdy na Hradě zakázali stovkám členů skautského hnutí zpívat hymnu? Mluvčí prezidenta se o dva dny později na sociální síti pochlubil fotkou, kdy se zástupcem prezidentské kanceláře a další hrstkou přítomných hymnu zapěl. Tohle gesto sice někteří označují jako zbytečný výkřik do tmy, nicméně Jirkův pojem o plynoucím čase je úžasný. Mohl by třeba v případě potřeby ovlivňovat časomíru a zaměňovat dny v týdnu. Neděle jako úterý, co na tom?

Kluci, zaberte, čas je relativní! Zdroj: Facebook

Kluci, zaberte, čas je relativní! Zdroj: Facebook

3. Statečný neznámý

Skvělý gólman je základ. Představte si takového, který neohroženě odzbrojí i rozzuřenou zlodějku a zabrání jí v útěku z místa činu. Tím někým je člověk, který v České Vsi na Jesenicku odtáhl čórkařce, která měla plný auto kradeného zboží, nohy z pedálů, čímž zkomplikoval život hlavně jí, ale i dvěma komplicům, po kterých pátrá policie. Jemu by puk neproklouznul ani náhodou! Haleluja!

I no name osoba dokáže velký věci! Zdroj: Internet

I no name osoba dokáže velký věci! Zdroj: Internet

4. Kožichový král Leoš Mareš

Ptáte se proč? Protože mu 27. dubna bylo 40 let, což je jen o čtyři méně než Jardovi Jágrovi – a někdo tu starší partu zastupovat musí. Taky kdysi vydal album Tři slova, které se navzdory všemu stalo hitem. Jeden proti všemu… (Sám říká, že nenávidí neúspěch.)

Nikdo by od něj neočekával hrozbu, ale Leoš by si skulinku pro přihrávku určitě a vždycky našel. Mimochodem, taky si žije na vysoké noze, před pár dny vyvenčil přítelkyni Moniku na operu do Vídně – pronajal soukromé letadlo a nezpíval u toho svůj hit Minuty se vlečou. Naopak.

Suma sumárum, na ledě by mu zima nebyla, v letadle se mu špatně nedělá a navíc má holku, která ho všude doprovází. Fandila by? „A teď si zazpíváme, hoši. Nejlepší nápad, který tě napad…“ Góóól!

Drahá auta, holky a Leoš. V čem se liší od hokejistů? Zdroj: Facebook

Drahá auta, holky a Leoš. V čem se liší od hokejistů? Zdroj: Facebook

5. Tajemný pan Odvárka

Tajemný pan Odvárka ze Show Jana Krause je skalním fanouškem této estrády, který viděl všechny díly. I když nikdo neví, co je vlastně zač, a proč má Honzu Krause tak rád, je vynikajícím příkladem věrnosti a tradičních hodnot. Defacto by se uplatnil na jakémkoli postě, i kdyby měl hráče jen masírovat nebo jim do hlavy vtloukat motivační gesta. Taková tichá voda, co břehy mele…

Vždycky je tam! Zdroj: Super.cz

Vždycky je tam! Zdroj: Super.cz

A kdo další by se na střídačce vyjímal?

  • Fotbalista Tomáš Řepka, protože Vlaďka už konečně zažádala o rozvod, tak aby přebytečné emoce investoval do něčeho užitečného.
  • Ředitel nejmenovaného pivovaru Ferdinand Petr Dařílek, neboť je pokrokový – začal Čechům rozvážet pivo až do domu. Dobré nápady se vždycky cení. Z toho kouká nová vítězná taktika!
  • Zpěvák Sámer Issa, který momentálně nafotil akty. Prý na sobě dřel tři měsíce. Nebude tak mít problém svlékat se v šatnách a chtít na všechno sponzory.
  • Herec, moderátor a bavič Ondra Sokol. Okecá všechno, pobaví, udržuje dobrou náladu lidí okolo sebe a nemá babu. Hergot, ten by se šiknul!
  • Podnikatel Tomio Okamura. Na všechno má odpověď. V případě neúspěchu českého týmu by národu důkladně vysvětlil, co, proč, kdy, jak i kde. A jak to bude příště.

No, asi bude lepší nechat to povolanějším. Borci, jsme s vámi!

A koho byste v hokejovém týmu nejradši viděli právě vy?

Autor: John McClane

Mohlo by vás zajímat:

Co jste (ne) věděli o MS v ledním hokeji 2016

Finále hokejové extraligy: Bitva s příběhem!