Nový Batman je Ben Affleck!

Pro fanoušky i širokou veřejnost je to skutečně šokující zpráva. Netopýřího muže si v jeho dalším filmovém ztvárnění zahraje Ben Affleck. Připravuje se „Batman v Superman“!

Nový-Batman-je-Ben-Affleck

To je snad vtip?

Není. Studio Warner Brothers, které vlastní filmová práva na komiksové hrdiny ze stáje DC Comics, nejprve spekulovalo se jmény několika herců, nakonec ale oficiálně oznámilo, že Batmana bude hrát Ben Affleck. Tento závěr vyvolal velkou bouři v zástupech fanoušků, kterých má kultovní Netopýří muž celé davy. Vznikla dokonce petice proti odvolání Afflecka. Vždyť Ben je znám z romantických komedií a jediný jeho akční hrdina Daredevil z roku 2003 od konkurenčního Marvelu propadl! Navíc fandové argumentují tím, že Affleck nemá vysportovanou postavu a vůbec nevypadá jako Bruce Wayne.

Batman v Superman: Dawn of Justice

Tak zní název filmu, ve kterém se nový Batman objeví poprvé a to v roce 2016. Po úspěšném vzkřísení Supermana filmem Man of Steel (2013), ztvárněného Henry Cavillem, se oba charaktery DC Comics a asi nejslavnější komiksoví hrdinové všech dob potkají v jednom filmu. Že to vypadá jako pořádný guláš? Vzpomeňte na Avengers konkurenčního Marvelu. Nikdo by neřekl, že všichni hrdinové dohromady spolu tak zafungují. Warner se chce vydat stejnou cestou a připravuje si půdu pro vlastní komiksové universum na plátně. Jak napovídá název, děj Batman v Superman bude sledovat křížek mezi oběma velikány. Dawn of Justice, neboli úsvit spravedlnosti, poté odkazuje na další film, připravovaný na rok 2017, The Justice League Part One. Liga Spravedlnosti, tedy Justice League, je team superhrdinů DC, stejně jako Avengers od Marvelu. Kromě Batmana a Supermana sem patří Green Lantern, Flash, Wonder Woman a další.

Batffleck

Možná právě humbuk, který doprovází natáčení Batman v Superman: Dawn of Justice, je jedním z důvodů, proč studio volí kontroverzní obsazení. Vzpomeňme na řičení fanoušků, když byl do role Jamese Bonda obsazen Daniel Craig. Vždyť je to blonďák! A je příliš malý! A vypadá spíš jako gangster, než kultivovaný agent! A Casino Royal nakonec překonalo všechna očekávání. Třetí film s Craigem Skyfall dokonce vydělal přes miliardu dolarů a zařadil se do top 10 nejvýdělečenějších filmů všech dob. Bruce Wayna již ztvárnila řada herců. Uvidíme, jak si povede nový Batman v podání Bena Afflecka a jak se filmaři ke ztvárnění Netopýřího muže postaví. Jeho nový vzhled i Batmobil už byly odhaleny!

Batman-V-Superman-Dawn-Of-Justice-Nový-Batman-je-Ben-Affleck!

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) – Batmobil

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Vetřelec bude znovu uveden do kin!

Expendables 4: Stallone přitvrdí