IRON MAN. BUDE ČTYŘKA?

Iron man. Iron Man 2. Avengers. Iron Man 3. Avengers: Age of Ultron. Vznikne Iron Man 4?

Nejúspěšnější hrdina

V roce 2008 uvedl Marvel do kin film, který nastartoval současné směřování komiksového kolosu. Iron Man se stal nejlepším koněm Marvelu a zdaleka nejvýdělečnější značkou. Iron Man 3 (2013) v kinech utržil přes 1,2 miliardy dolarů a zařadil se tak na páté místo mezi nejvýdělečnějšími filmy všech dob. Přesto je další samostatný film s kovovým mužem ve hvězdách. Vznikne vůbec? A co za tím stojí?

Pohádkový honorář

Iron Man, alias Tony Stark, kterého perfektně hraje Robert Downey Jr., je jediným hrdinou Marvelu, který má v současné době za sebou tři samostatné filmy (a jediný, který obsahuje číslovky v názvu místo podtitulu). Trojka dokonce překonala v zisku hranici miliardy dolarů, což se povedlo jen Avengers (2012). Původní plány s dalším samostatným filmem nepočítaly a Tony Stark se měl objevit pouze v dalších dílech Avengers. Ale nechat si ujít astronomický zisk, který značka Iron Man zajišťuje, zřejmě dokáže způsobit, aby studio přehodnotilo svoje plány. O čtyřce se začíná pomalu šuškat a Marvel už vyjednává s Downeym. Největším háčkem se zdá být Robertův honorář. V roli Iron Mana se již stihl pořádně napakovat, stal se nejlépe placeným hercem současnosti a všechny filmy s železňákem mu vynesly přes 1,5 miliardy dolarů. Není tajemstvím, že za Avengers inkasoval několikanásobně víc, než ostatní herci v hlavních rolích.

Nakonec asi ano

Sám herec se nechal slyšet, že už se pomalu začíná cítit na roli starý a že jeho účast není jistá. Z dostupných informací je zřejmé, že s další spoluprací mimo Avengers studio váhalo. Marvel Entertainment, který vlastní Disney, by bez Downeyho účasti značku nikdy nepotopil, pouze pár let počkal a roli přeobsadil. Je třeba zvážit víc faktorů, protože další pokračování nelze třískat donekonečna tak, aby se udržela kvalita značky. V případě Iron Mana se ale zdá, že studiu stojí za to připsat herci na konto pár mega navíc, které ho donutí přehodnotit svůj názor. První hrubé obrysy scénáře jsou prý už na světě. Nic není zatím jisté, jen to, že k obličeji Tonyho Starka prostě patří Robert Downey Jr. a doufejme, že se dalšího pokračování Iron Mana dočkáme!

Autor: Eduard Havel

Nový trailer na Avengers: Age of Ultron je venku!

Avengers: Age of Ultron. Drby, které jste určitě neslyšeli!