Avengers: Age of ultron. Drby, které jste určitě neslyšeli!

30. 4. 2015 vstoupí do českých kin pokračování největšího superhrdinského filmu všech dob. Avengers: Age of Ultron jsou očekávaným trhákem příštího roku. Co všechno prozradí trailer a co jste nevěděli? Koukněte se!

Avengers poprvé

V roce 2012 jsme poprvé sledovali superhrdinský tým chránit lidstvo. Avengers dokonale propojili osudy všech vyhlášených komiksových  hrdinů z dílny MARVELu a výsledkem byl 3. nejvýdělečnější film všech dob a nejúspěšnější premiérový víkend v dějinách.

Age of Ultron

V pokračování bude muset tým čelit novému protivníkovi. Ultron je špičkový superrobot, který je prudce inteligentní a jeho povrch je stvořen z nezničitelného adamantia. Už v traileru vidíte, že bude mít k ruce armádu robotických nohsledů. Iron Man, Thor, Captain America, Hulk, Black Widow a Hawkeye budou mít plné ruce práce.

Nové postavy

Ve filmu se objeví dva nové charaktery, sourozenci Quicksilver a Scarlett Witch. Jsou známí z komiksů X-Men, jejich filmová práva ale vlastní konkurenční 20th Century Fox, a proto se o nich ve filmu nemluví jako o mutantech. Quicksilver dokáže být rychlejší, než lidské oko postřehne a Scarlett Witch ovládá magii a dokáže pracovat s pravděpodobností náhody.

Ze starých známých se vrátí Nick Fury a agentka Hillová, přestože S.H.I.E.L.D. už neexistuje. Ve filmu se objeví i Tonyho kamarád, plukovník James „Rhodey“ Rhodes, který obléká zbroj War Machine. Potvrzeni jsou i Thorův povedený bratříček Loki a strážce bifrostu Heimdall,  i když nejspíš oba jen na skok. Nepotvrzeným charakterem je Vision, android, který je fyzickou podobou J.A.R.V.I.S.e, umělé inteligence Tonyho zbroje.

Nabitá akce

Události v Age of Ultron navázují na děj filmů Iron Man 3 i Kapitán Amerika 2. Kromě boje s Ultronem budou Avengers řešit i svoje vlastní spory uvnitř týmu. V ukázce vidíte Thora vzít pod krkem Tonyho Starka. Proslýchá se, že to on stvoří Ultrona a ten se vymkne kontrole. Působivý je i Hulk v souboji s Iron Manem v Hulkbuster Armor. Tato zbroj je vytvořena speciálně pro boj s Hulkem, kdyby se vymknul kontrole. Dalším nepotvrzeným drbem je, že na konci filmu bude Hulk vystřelen do vesmíru, aby nedělal paseku na Zemi, a to dá vzniknout zfilmování slavného komiksu Planet Hulk, kde zelené monstrum čelí mimozemské rase na daleké planetě. O pořádnou porci destrukce nebude nouze!

Připravovaní Avengers: Infinity War part I (2018) a part II (2019) jsou zatím v plenkách, ale my už se nemůžeme dočkat, až v květnu udeří do kin Age of Ultron! Jak jste na tom vy, taky jste si Avengers zaškrtli v kalendáři?

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Comebacky, které se prostě nepovedly

Kometární trefa do černého. Co bude teď?