Největší hudební odpady roku 2014

Že hudba není jen příjemná, víme všichni. Ale že dokáže i zabíjet, to se potvrdilo až letos, kdy se svojí kanálovou tvorbou chtěli zabodovat ti, kteří nemají talent ani soudnost. Máte odvahu k poslechu? Pak jen na vlastní nebezpečí!

Současná česká hudební scéna je plná dobrých zpěváků a muzikantů, kteří se poslouchají fakt dobře. Bohužel, nejen ti kvalitní se snaží, aby jejich práce byla vidět. I absolutní hudební odpad má svůj žebříček songů a celebrit, které umí vyrvat srdce z těla a utrhnout obě uši. Pokud se nebojíte, že „vám praskne“, pojďte si s námi zrekapitulovat největší hudební masakry tohoto roku.

Marie Pojkarová: Já půjdu dál!

Samozvaná zpěvačka se pověsila na krk Zdeňku Macurovi, aby s ním jako natočila klip o složitosti vztahů, domácím násilí a azylových chaloupkách. Povedlo se?

První vteřiny, jak to jen nazvat, braku, člověk přemýšlí, jestli náhodou není v pekle. Produkce, text písně, zpracování, příběh… To všechno je takový amatérismus, že všem, kdo mají hudební sluch, se ježí chlupy i na kolíku.

Pro představu, je to šok srovnatelnej s tím, jako když pornohvězda Ester Ládová schová svoje nalejváky a rozhodne se zpívat doják Slzy nám zůstanou.

Bizarnost, ve který účinkuje i věčný ochlasta Roman Skamene, je neskutečně kvalitním výtvorem. Těžko jeho duchaplnost něco překoná, ale kdo ví, Marie se toho nebojí. Do čeho půjde příští rok?

Duo Katka a Jindra na dovolené

Po mega úspěšném hitu Mosty, který se „pyšní“ téměř půl milionem shlédnutí, tyhle možná vycházející hvězdy vesnických zábav, letos představily další pecku. Jmenuje se Dovolená. A je to průser nejen hudební, ale i estetickej.

Plavky si Katka Peclová nejspíš vypůjčila od babičky. V těch se snaží tvářit pohodově. Závěr? Dívat se na to nedá a poslech? Tak ten už vážně zabíjí!

Však doteď lidem není jasný, jestli to je nebo není vtip. Proto si tvorbu tohoto dua tak často posílají mezi sebou. Ani sama Kačka to neví. V rozhovoru pro ALL TV, když měla odpovědět, do jaký hudební kategorie ona a Jindra spadá, vysoukala ze sebe památnou větu:

„Vlastně nevím, co je to za hudební žánr. Je to něco mezi populárem a country nebo něco. Nevím, jak se to specifikuje.“ My to víme. Je to něco mezi trusem, kanálem a ptačí chřipkou. Prostě masakr.

Prezident a Dirty Talking Mix

Milda Zeman? No jo, momentálně hudební serebrita. Klipy sestříhané z jeho legendárního proslovu z Lán zaplavily internet. I když on sám se do hudební branže nehrnul, už v ní plave a Česká republika je zase o něco slavnější – z druhýho konce vzato.

Jasně, má to být sranda, protože to je taky jediný, co se s tím dá dělat, ale pokud se takhle reprezentuje stát, tak je vedoucí naší redakce ovce s ptákem. Ale čemu se divit? Letošní rok je rokem velkých „hudebních klenotů“!

Iveta na kolejích

Když jsme u těch hudebních masakrů, nelze nezmínit skok Ivety Džambulky Bartošové pod vlak. Pěvecky to byla katastrofa už dávno, ale že to Ivet sama zabalí letos na konci dubna, to nečekal nikdo. (Možná kromě Rychtáře.)

Iveta se postarala o pořádnej poprask, kterým se mazácky rozloučila se všema, který jí lezli na nervy. Jestli u toho ještě zpívala svoji pecku Děkuju vám, andělové, získala titul královny hudebních masakrů pro rok 2014. Škoda jen, že to vzala tak doslova. Mohla hudební scénu obohacovat ještě o hezkých pár let navíc.

A co patří mezi největší hudební masakry roku podle vás?

Autor: Daniel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Comebacky kapel, které se povedly!

Naši zem zachvátila „Hruškománie