Zuckerberg prý přichází o uživatele. Mizí z Facebooku sexy mladý masíčko?

Pevný kozičky, vlhký rozkroky, vyšpulený prdelky… Bude jich na Facebooku čím dál méně? Mladí prý houfně opouštějí dosud nejpopulárnější sociální síť. Je to pravda?

Sexy masíčko Facebook

Selfie? Nezbytnost! Když svoji vlastní podobiznu uveřejnil už i současný papež František, nezbývá nic jiného, než dát svůj chytrý mobil molům ve skříni a požádat je, aby se zaculili „do čočky“. Vždyť kdo ještě fotku sebe sama nemá, je společensky znemožněn.

A toho jsou si vědomi hlavně teenageři, jejichž nejoblíbenější sítí je ještě stále Facebook, a to z období let 2006 až 2009, kdy tenhle výplod Marka Zuckerberga převálcoval konkurenční MySpace. Ale sláva je pomíjivá stejně jako krása pevných trojek po čtyřicítce. Proč a hlavně komu zvoní umíráček?

Teenky. Dělají nám i Markovi „pá pá“?

Síť Facebook má aktuálně asi 1,44 miliardy uživatelů, ovšem šušká se, že náctiletí z ní odcházejí a my tak přijdeme o fotky čičinek v kalhotkách, v plavkách i bez nich.

Poprask způsobil hlavně loňský průzkum společnosti Frank N. Magid Associates, což je strategická poradenská firma zabývající se lidským chováním a komunikací. Ta se zaměřila na americkou populaci s cílem zjistit trend v používání sociálních sítí.

Prokázala, že v roce 2012 FCB navštěvovalo 95 % mladých, jenže v roce 2014 tento počet klesl na 88 %. A nejnovější data, tentokrát od  Pew Research Center se sídlem ve Washingtonu, tento výsledek ještě podpořila.

Kochejte se. Minimálně prozatím

Tamní pracovníci letos udělali průzkum mezi dospívajícími ve věku 13 až 17 let. Vyšlo najevo, že puberťáci využívají víc sociálních sítí současně, nicméně Facebook navštěvují o něco málo méně než v loňském roce. Jak to?

Nic není jako dřív

Již v minulosti stejný organizátor výzkumu varoval, že náctiletí si stěžují na masovou rozšířenost FCB, který se stal fenoménem, tedy nezbytností současného života. Používají ho sousedé náctiletých, učitelé, rodiče, někdy i prarodiče, a ti všichni tak mají možnost sledovat, co si ten nebo onen na svém profilu vystavuje. Prostě jedním slovem otrava…

Logicky tak vznikly dohady, jestli mládež nemá zaječí úmysly a politika této nejpopulárnější sociální sítě neklesá. Co myslíte vy? Jasně že to není tak horký. Vlastně, pořád se jedná o dost slušný balík nejen kočiček v tangách.

Kdo maže, ten jede

Vždyť 71 % teenagerů na FCB nedá dopustit, 52 % hojně využívá Instagram, který je ve vlastnictví Facebooku (počet jeho uživatelů je 300 milionů), 41 % se často vyskytuje na Snapchatu, který se vyvíjí od roku 2011. 33 % náctiletých využívá mikroblog Twitter, 24 % pubošů oxiduje na Google+.

Mark Zuckerberg tak může být spokojený, protože pořád má před ostatními náskok, a to i v době, kdy obecně mánie sociálních sítí už není tak silná jako před lety. To ale neznamená, že některým lolitkám chybí odvážnost. Mrkněte na video a potěšte oko!

https://youtu.be/LSfOFu6qI08

Samozřejmě, nesmíte se jmenovat třeba Kim Kardashian, která je selfíčky a obecně sociálními sítěmi doslova posedlá. Ta už sice dávno není teenka, ale zato dychtí po slávě.

To naproti tomu herečka Emma Watson z Harryho Pottera působí víc kultivovaně. Až tak, že by nebylo od věci ohnout ji přes koleno a pořádně jí naplácat. Zkrátka a dobře, některý profily by nám fakt chyběly. Takže, holky, jen tak dál…

Autor: Daniel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Paula Wild. Vrátí se zpět na scénu?

Chcete okouknout prsa herečky Emmy Watson?